четвер, 28 грудня 2017 18:10

"Автомобільні викрадення - це запит чорного ринку" - Князєв

"Автомобільні викрадення - це запит чорного ринку" - Князєв
Автомобільні викрадення - це запит чорного ринку. Фото - Корисні поради

У 2017 році серед викрадачів автомобілів були затребувані Toyota Land Cruiser 200, Range Rover та Mazda. Потім завод змінив систему безпеки автомобіля і відразу машину 2017 року викрадати стали рідко. А ось автомобіль, випущений з 2008 по 2012 рік, легко відкривається.

Автомобільні викрадення - це запит чорного ринку, каже очільник Національної поліції України Сергій Князєв, передає "Обозреватель".

"Весну ми зустріли сплеском викрадень Mazda в двох регіонах - в Одесі і Києві. Всі автомобілі до 2014 рік випуску. Хто тільки не приходив: народні депутати, спортсмени, співаки, танцюристи, прості люди. Було складно, але ми затримали дві злочинні групи - це осколки однієї великої банди. Коли затримали першу - ми не зрозуміли, куди пішли машини. А ось коли взяли другу - ми знайшли слід і витягли чотири викрадені машини. Але де решта? Ось це проблема. Ви спите у себе в приватному будинку, на другому поверсі, з закритими воротами, з собакою, з включеною сигналізацією. Ключ від автомобіля лежить на столику, і, проїжджаючи повз, злочинці "вудкою" зчитують код. У цей момент ваш автомобіль вже, по суті, їхній", - каже Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Князєв назвав головну перемогу Нацполіції

Злочинець чекає, поки власник авто поїде на автомобілі у своїх справах.

"Під'їдуть з уже записаною унікальною програмою і відкриють. У вас, до речі, не спрацює на брелоку відкритий автомобіль. І сяде в нього найнятий хлопчик, спокійно заведе і віджене з точки "А" в точку "Б". Злочинний світ швидко реагує, зростає. І ноу-хау спочатку до них "приходить", а потім до нас", - додав Князєв.

За словами керівника Нацполіції, в цілому кількість злочинів дещо зменшилась. Цьогоріч відбулось майже на тисячу менше розбійних нападів ніж минулого року. Однак кількістю розкритих справ все одно делекоа до ідеальних показників. Хоч і було викрито на 12% більше злочинів, показник все одно залишився низький.

Зараз ви читаєте новину «"Автомобільні викрадення - це запит чорного ринку" - Князєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути