Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 18:11

"З розбійними нападами у нас ситуація, як у 90-ті", - голова Нацполіції Князєв

"З розбійними нападами у нас ситуація, як у 90-ті", - голова Нацполіції Князєв
Кількість злочинів зменшилась, але процент розкритих злочинів лишився низьким. Фото: УНН

Кількість злочинів у 2017 році, в порівнянні з минулим роком зменшилась. Однак кількість розкритих справ і надалі є незадовільною. Розповів керівник Національної поліції України Сергій Князєв.

Повідомив він у інтерв'ю "Обозреватель".

За словами керівника Нацполіції, в цілому кількість злочинів дещо зменшилась. Цьогоріч відбулось майже на тисячу менше розбійних нападів ніж минулого року. Однак кількість розкритих справ все одно делека до ідеальних показників. Хоч і було викрито на 12% більше злочинів, показник все одно залишився низький.

"В 2016 році сталось 3 560 розбійних нападів – найбільше за останні 5 років. Страшне, різке зростання. А тепер цифри, які потрібно завжди називати і я їх приховувати не має наміру. У 2016 році було розкрито 49% розбійних нападів. В цьому році з 2 663 розбоїв ми розкрили 1 621 злочин. І хоча це 61% від вчинених, я незадоволений", - розповідає Князєв.

Також керівник поліції заявив, що до кінця року буде розкрито максимум 1800 кримінальний справ про розбійні напади. Ця цифра не набагато вище від минулорічного показника в 1740. Однак, він запевнив, що правоохоронці мають вирішити свої внутрішні проблеми, оскільки всім відомо "що заважає поганому танцюристу…"

Велика кількість пограбувань сильно б'є по іміджу правоохоронців. Найбільше пограбувань відбулось в Києві, Одесі та Дніпрі – міста де висока концентрація заможніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки за рік загинуло поліцейських

"У 2016 році був пік - 25,5 тисяч грабежів! Такої кількості не було в 90-х. Хто злочинці - люмпени, ті, яким хочеться їсти, дезертири, які не хочуть йти в армію. Буває, що і відслужили - увійшли у смак незрозуміло чого ... Коротше, люди не працюють. "Стій, руки вгору!" і ланцюжок здер. За 11 місяців 2017 року скоєно 16 тисяч грабежів - на дев'ять тисяч менше. На 40% спад грабежів! Ось де реальна робота поліції превенції і кримінальної поліції, слідства. Тепер про розкриття. З 25 тисяч зареєстрованих в минулому році грабежів розкрили 6 300. Це фіаско. Це катастрофа! В цьому році розкрили на 250 більше - нічим хвалитися, але так провели профілактику, що злочинів вже на дев'ять тисяч менше". – розповідає керівник Національної поліції.

Ще одним проблемним місцем Князєв назвав крадіжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодіям у законі наступного року буде непереливки

"Цей вид злочинів - лакмусовий папірець соціального стану суспільства. І ось дивлюся - як по скоєним, так і за розкритими (це враховуючи всі суб'єктивні чинники, з усіма звинуваченнями у приховуванні тощо). У 2016 році було скоєно 303 тисячі крадіжок! А за 11 місяців 2017 го - 254 тисячі. На 50 тисяч менше. Але це не через те, що ми стали краще працювати, а тому що змінили підхід до роботи. Вірніше, повернулися до розуміння, що потрібно працювати", - підсумував Сергій Кнєзєв.

Князєв назвав головну перемогу Нацполіції.

Зараз ви читаєте новину «"З розбійними нападами у нас ситуація, як у 90-ті", - голова Нацполіції Князєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути