понеділок, 13 квітня 2020 07:27

Авіакатастрофа з українським літаком в Ірані: Канада відклала аналіз самописців

Авіакатастрофа з українським літаком в Ірані: Канада відклала аналіз самописців
У столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". Фото: IRNA

Канада і ще кілька країн, громадяни яких загинули в результаті катастрофи українського авіалайнера під Тегераном, попросили Іран перенести на більш пізній термін розшифровку бортових самописців.

Це рішення пов'язане із пандемією коронавірусу і введеними для боротьби карантинними заходами, що обмежують вільний приїзд фахівців, заявила рада Канади з безпеки на транспорті, передає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані спростували скандальну заяву депутата

Іран декількома днями раніше зв'язався з зацікавленими сторонами, щоб дізнатися, коли в країну прибудуть фахівці, здатні допомогти розшифрувати дані "чорних ящиків".

У відповідь на запит Канада запевнила Ісламську Республіку що "з нетерпінням чекає скачування і розшифровки даних". Однак при цьому необхідна присутність експертів з кількох країн, тому розшифровку слід відкласти, поки не з'являться достатні умови для безпечної подорожі, підкреслила канадська сторона.

8 січня, у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. 11 загиблих були громадянами України. Це пасажири та 9 членів екіпажу. Експерти підтвердили, літак збили двома ракетами.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа з українським літаком в Ірані: Канада відклала аналіз самописців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути