субота, 03 жовтня 2020 10:05

Авіакатастрофа під Чугуєвом: про що повідомив командир літака перед падінням

Авіакатастрофа під Чугуєвом: про що повідомив командир літака перед падінням
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: t.me/DBRgovua

Державна комісія з розслідування обставин авіакатастрофи літака Ан-26 вивчатиме організацію навчальних польотів у Харківському національному університеті Повітряних сил.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр, голова урядової комісії з розслідування причин трагедії Олег Уруський в у ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

За його словами, відновлена половина польоту - встановлюються параметри польоту до другого розвороту. Також вже встановлено деякі обставини катастрофи. Зокрема відомо, що під час польоту командир літака повідомив керівнику польотів про падіння індикатора крутного моменту лівого двигуна.

"Після чого політ був продовжений, хоча виконання польотного завдання керівництвом польотів було припинено" - зазначив Уруський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Ан-26: пріоритет посадки надали літаку із сином командувача Повітряних сил

Остаточні причини катастрофи ще встановлюються.

"Слідству доведеться встановлювати дуже багато чинників. З одного боку це технічна справність літака - що саме стало причиною відмови двигуна. Або, скажімо так, не виходу двигуна на той режим, в якому він повинен був працювати. А також вивчити всю систему польотів у Харківському національному університеті Повітряних сил. Тому ще є багато питань до організації польотів і дій екіпажу", - сказав Уруський.

На сьогодні експертиза тіл загиблих фактично завершена. Прощання і похорони загиблих і членів екіпажу можуть відбутися наступного тижня.

25 вересня біля міста Чугуїв, що у Харківській області, впав військовий літак Ан-26Ш. В авіатрощі загинули 26 людей. З них 25 загинули на місці і один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. З 27 офіцерів та курсантів, що були на облавку, вижив лише один. Слідство і розглядає чотири версії авіатрощі: технічна несправність, помилка екіпажу, помилка керівництва польотами та неналежна підготовка літака. Можливість теракту чи диверсії вважають малоймовірними, але також не відкидають. 30 вересня віцепрем'єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Ан-26 Олег Уруський заявив, що на технічні несправності літака наклався людський фактор у різних його проявах.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа під Чугуєвом: про що повідомив командир літака перед падінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути