Ексклюзиви
неділя, 07 травня 2023 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація ЗСУ вразила техніку ворога, артилеристи знищили пункти управління

Авіація ЗСУ вразила техніку ворога, артилеристи знищили пункти управління
Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу. Фото: Генштаб

Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також три склади боєприпасів ворога. Про це ввечері 7 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

У свою чергу протягом цієї доби противник завдав вісім ракетних ударів, зокрема, дві ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено п'ятьох цивільних громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змінюють тактику ударів по Україні

"Окрім того, п'ять російських ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об'єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 – по Херсонщині, без втрат", – йдеться у повідомленні.

Також ворог завдав 22 авіаційних ударів та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та Нікополю Дніпропетровської області.

"Нажаль, є загиблі та пораненні серед мирного населення, пошкоджено багатоповерховий будинок, приватні оселі та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – повідомили у командуванні.

9 травня, як і в будь-який інший день слід уважно ставитись до сигналів повітряної тривоги.

Кожен день в Україні – це день потенційної небезпеки ракетних ударів з боку держави-агресора, заявив у коментарі для ТСН.ua речник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Подібні дати можуть бути використані агресором для різного роду провокацій. Як по відношенню до України, так і по відношенню до власного цивільного населення, сказав Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Авіація ЗСУ вразила техніку ворога, артилеристи знищили пункти управління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути