Ексклюзиви
субота, 20 травня 2023 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація ЗСУ відпрацювала по позиціях ворога, артилеристи знищили важливу ціль

Авіація ЗСУ відпрацювала по позиціях ворога, артилеристи знищили важливу ціль
Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Фото: Генштаб

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль противника. Про це ввечері 20 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ситуація критична": Маляр розповіла про ситуацію в районі Бахмута

У свою чергу ворог протягом цієї доби завдав три ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. На жаль, є загиблі та поранені мирні люди, знищено житлові приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", – наголосили у Генштабі.

За останні чотири дні Росія, ймовірно, передислокувала кілька батальйонів для посилення своїх військ на Бахмутському напрямку.

Це сталося після тактичних здобутків України на флангах Бахмута в середині травня та публічних сумнівів щодо готовності сил групи "Вагнер" продовжувати бої. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці наголошують, що Росія має відносно небагато незадіяних бойових підрозділів в Україні. Тому ця передислокація є помітним навантаженням для російського командування.

Зараз ви читаєте новину «Авіація ЗСУ відпрацювала по позиціях ворога, артилеристи знищили важливу ціль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути