Ексклюзиви
неділя, 15 жовтня 2023 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Авіація та артилерія ЗСУ "поливають" ворога снарядами, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу

Авіація та артилерія ЗСУ "поливають" ворога снарядами, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 57 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 15 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також одного удару по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, радіолокаційну станцію та чотири артилерійських засоби противника.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили чотири атаки ворога неподалік Кліщіївки та Андріївки.

На Авдіївському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Сєверне Донецької області. Загалом Сили оборони відбили тут понад 15 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили понад 15 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаку ворога в районі північніше Приютного Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник три рази намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЗСУ знають, як з цим боротися": Гайдай розповів про нові плани росіян на сході України

На Лиманському та Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Всього протягом доби ворог завдав сім ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Українські війська продовжують контрнаступ на деяких напрямках. Збройні сили України просунулися на північ від Мар'їнки.

Разом з тим російські окупанти активізували наступ на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Загарбники хочуть оточити Куп'янськ, однак ЗСУ тримають оборону. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Авіація та артилерія ЗСУ "поливають" ворога снарядами, контрнаступ триває: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути