середа, 17 серпня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Атаки ворога на Донеччині – Росія б'є з артилерії, танків та авіації

Атаки ворога на Донеччині – Росія б'є з артилерії, танків та авіації
На Донеччині російські окупанти продовжуються атакувати українські міста. Фото: Wikipedia.org

На Донеччині російські окупанти продовжуються атакувати українські міста.

Застосовують ствольну та реактивну артилерію, танки та авіацію, повідомляє вранці 17 серпня Генеральний штаб ЗСУ.

Так на Слов'янському напрямку противник бив із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Бражківка, Велика Комишуваха, Дібрівне, Вірнопілля та Мазанівка. Росіяни дистанційно замінували місцевість поблизу Довгенького. Біля Богородичного противник намагався наступати, але безуспішно, відійшов. Поблизу Мазанівки та Новодмитрівки бої тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Авіація, ракети, фосфорні бомби" - Зеленський розповів про ситуацію на Донбасі

"На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на Бахмутському і Новопавлівському напрямках. На Краматорському та Авдіївському напрямках противник намагається покращити тактичне положення військ. На Краматорському напрямку були артилерійські обстріли біля Миколаївки, Слов'янська, Краматорська, Спірного, Верхньокам'янського, Івано-Дарʼївки, Григорівки та Званівки. Ворог вів повітряну розвідку в районі Краматорська. Біля Спірного окупанти вирішили сходити в наступ, але зазнали втрат та відступили", - йдеться у повідомленні.

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли райони Бахмута, Соледара, Зайцевого, Білогорівки та Майорська. Завдали авіаударів по цивільній інфраструктурі біля Соледара. Вели наступальні та штурмові дії неподалік Залізного, Шумів та Зайцевого, успіху не мали, відійшли. В районі Соледара та Бахмутського бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку, з танків та артилерії різних типів загарбники обстріляли території поблизу Авдіївки, Мар'їнки, Нью-Йорка, Олександрополя, Пісків, Водяного, Опитного та Невельського.

Ворог завдавав авіаударів в районах Мар'їнки, Красногорівки та Ясинуватої. Вів повітряну розвідку БпЛА біля Красногорівки та Опитного. Намагається вести штурмові дії у районі Опитного, бої тривають.

Напередодні ЗСУ відбили майже всі наступи на Донбасі.

На Краматорському напрямку окупаційні війська наступають у напрямку Лисичанський нафтопереробний завод – Івано-Дарʼївка.

Зараз ви читаєте новину «Атаки ворога на Донеччині – Росія б'є з артилерії, танків та авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути