Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2022 19:07

ЗСУ відбили майже всі наступи на Донбасі, бої тривають

ЗСУ відбили майже всі наступи на Донбасі, бої тривають
У районі Невельського бої тривають. Фото: eastnews.ua

На Слов'янському напрямку біля Мазанівки російські окупанти намагалися вести наступальний бій. Успіху не мали, відійшли.

Противник задіяв танки, ствольну й реактивну артилерію поблизу Грушувахи, Краснопілля, Вірнопілля, Рідного, Мазанівки й Долини. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

"У районах населених пунктів Нова Дмитрівка й Дібрівне російські окупанти застосували боєприпаси запалювальної дії", – ідеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку противник зосередив основні зусилля на наступальних та штурмових діях на Краматорському, Бахмутському й Авдіївському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи безжально атакували Донеччину: є жертви

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали в районах населених пунктів Краматорськ, Верхньокам'янське, Григорівка, Переїзне й Роздолівка.

"Біля Івано-Дар'ївки за підтримки авіації, противник вів безуспішні штурмові дії. Зазнав втрат і відступив", – додали в повідомленні.

На Бахмутському напрямку були обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах Костянтинівки, Соледара, Шумів, Яковлівки й Майорська. З авіації били неподалік від Яковлівки й Соледара.

Ворог намагався вести розвідку боєм біля Вершини. Утік після вогневого ураження. Наступальні й штурмові дії окупантів у районах Соледара, Зайцевого, Майорська завершились втратами й відходом росіян.

На Авдіївському напрямку були обстріли неподалік від Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитного, Новокалинового й Новобахмутівки. Авіаудари були біля Мар'їнки.

Росіяни вели наступ у районі Невельського, бойові дії тривають.

"Мобілізовані" в так званих ЛДНР чоловіки вважають себе "рабами" російських окупантів і раді потрапити в український полон, розповів полонений з ОРДО. Його насильно мобілізували й привезли в розташування російських військ під Сумами. Російські офіцери використовували їх для риття окопів, а у вільний час "виховували" за всіма законами дідівщини.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків з так званої ДНР. Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР – жіноча народна республіка.

Росіяни поповнюють свої лави й людьми з інвалідністю. Загалом з ОРДЛО до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати. Їх кидають на передову як "гарматне м'ясо".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили майже всі наступи на Донбасі, бої тривають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути