Ексклюзиви
субота, 07 травня 2011 11:18

Associated Press через суд вимагає від Обами фото вбитого бін Ладена

Associated Press через суд вимагає від Обами фото вбитого бін Ладена

Інформаційне агентство Associated Press вимагає в суді з адміністрації Барака Обами оприлюднення фотографій вбитого Усами бін Ладена.

Американські ЗМІ мають право вимагати з виконавчої гілки влади оприлюднення урядової документації відповідно до Акту про свободу інформації (Freedom of Information Act).

Крім фотографій з убитим лідером "Аль-Каїди" AP також вимагає від Білого дому оприлюднення відеозапису, яка велася морськими піхотинцями під час операції щодо його усунення. Агентство хоче отримати від адміністрації Обами ще й відеозапис з військового корабля, з якого в море було скинуто тіло бін Ладена.

Білий дім зобов'язаний відповісти на запит АР протягом 20 днів.

Раніше на цьому тижні президент США Обама в інтерв'ю телекомпанії CBS заявив, що прийняв рішення не оприлюднювати фотографії з убитим бен Ладеном.

За його словами, влада США розглядали можливість оприлюднення зображення убитого терориста як доказ успішно проведеної операції, але через жорстокість фотографій вони вирішили відмовитися від публікації кадрів.

Зараз ви читаєте новину «Associated Press через суд вимагає від Обами фото вбитого бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути