четвер, 13 грудня 2012 16:40

Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка

Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка
Сирійська армія з Дамаска випустила по бунтівниках на півночі кілька балістичних ракет. Фото: a-1575-1.narod.ru

Вибух прогримів у місті Катана за 25 кілометрів на південний захід від столиці Сирії - Дамаска. В автомобілі спрацювала бомба, внаслідок чого загинули 16 людей, ще 25 поранено, з-поміж них є діти і жінки.

Катана - одне з міст, де облаштувалися противники режиму президента Сирії Башара Асада, і воно не раз зазнавало атак з боку урядових військ. Зауважмо, що напад на Катану стався наступного дня після того, як на форумі в Марокко так звана Група друзів Сирії, що об'єднує 100 західних і арабських країн, визнала легітимність Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії (НКОРС).

Підтримали противників Башара Асада Франція, Великобританія, Туреччина, шість держав Перської затоки - Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ, Оман, Катар і Кувейт і більшість країн, що входять до складу Ліги арабських держав. Ще раніше таке рішення ухвалили США, хоч у Вашингтоні оголосили, що не збираються постачати зброю повстанцям, що ведуть боротьбу з режимом Асада.

Реакція у відповідь з боку влади Сирії могла бути викликана і терактом, який у середу влаштували повстанці біля будівлі Міністерства внутрішніх справ Сирії в Дамаску. Спочатку біля одного зі входів на територію комплексу підірвали замінований автомобіль, а потім вулицю поряд з правоохоронним відомством обстріляли з мінометів. Жертвами атаки стали семеро осіб, 50 постраждали, зокрема єгипетський дипломат.

Тимчасом, за даними джерела в адміністрації президента США, сирійська армія з Дамаска випустила по бунтівниках на півночі кілька балістичних ракет малої дальності, пише The New York Times. Це вперше за весь час озброєного протистояння в Сирії, коли американською розвідкою був зафіксований випадок застосування такого типу зброї. Це свідчить про "значну ескалацію" конфлікту, а також про дедалі більший відчай Асада, вважають у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути