неділя, 08 травня 2022 05:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Арестович розповів завдання росіян до 9 травня

Арестович розповів завдання росіян до 9 травня
Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович про плани росіян захопити до 9 травня повністю Луганську та Донецьку області. Фото: "ТСН".

Російські окупанти дістали чіткий наказ свого керівництва вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської області.

Це завдання загарбники мають виконати до 9 травня, заявив радник голови Офіса президента України Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін Live".

Проте він сумнівається, що росіянам вдасться це зробити.

"Навіть вийти на межі Луганської не вдасться. Про Донецьку можна й не говорити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна входить в найважчу фазу війни - Арестович

Арестович повідомив, що за Попасну на Луганщині тривають бої. Заяви російських пропагандистів про те, що місто перейшло під контроль окупантів, не відповідають дійсності.

"117-те "взяття Попасної" лише цього тижня... Там найтяжчі бої, подивимося, що буде. Рубіжне - те саме, вони намагаються обійти, відрізати. І Сіверськодонецьк під загрозою серйозною", - наголосив він.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти стирають з карти Попасну. Місто зруйноване. Запеклі бої там тривають безперервно.

На Донецькому напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на населені пункти Лиман і Сіверськодонецьк.

У Російській Федерації визнали, що не зможуть провести парад на честь 9 травня в окупованих Донецьку та Луганську. Його не проводитимуть вперше з 2014 року, відколи ці території були захоплені росіянами.

Зараз ви читаєте новину «Арестович розповів завдання росіян до 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути