Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2013 13:26

Японські винищувачі підняли по тривозі через появу біля кордонів російських літаків

Японські винищувачі підняли по тривозі через появу біля кордонів російських літаків

Винищувачі військово-повітряних сил самооборони Японії піднялися по тривозі в середу через появу трьох російських літаків поблизу території країни.

Як повідомили в Об'єднаному штабі сил самооборони, два літаки Ту -142 і один Іл-20 здійснили політ над Японським морем в середу. Повітряний простір порушено не було. Ту -142 здійснили політ з південного заходу на північний схід уздовж островів Хонсю і Хоккайдо, а Іл-20 - у зворотному напрямку.

Нагадаємо, в серпні японські ЗМІ з посиланням на Міноборони Японії повідомили, що два російських Ту-95 увійшли в повітряний простір країни в районі острова Окіносіма префектури Фукуока. У зв'язку з цим японські військові підняли по тривозі кілька винищувачів. Влада Японії висловили протест Росії щодо факту порушення повітряного простору країни. У російському військовому відомстві, у свою чергу, заявили, що літаки ВПС РФ не порушували повітряний простір Японії, виконуючи планові польоти.

За статистикою Об'єднаного штабу, з липня по вересень цього року винищувачі військово-повітряних сил самооборони Японії 105 разів піднімалися по тривозі через появу російських літаків. За той же період літаки КНР з'являлися поблизу Японії 80 разів. Всього за період квітень-вересень 2013 японські винищувачі 308 разів піднімалися по тривозі. Крім Росії і КНР причиною оголошення тривоги стали літаки КНДР (9 разів), Тайваню (1 раз) та "інших країн" (13 разів).

Зараз ви читаєте новину «Японські винищувачі підняли по тривозі через появу біля кордонів російських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути