Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 16:06

Янукович двічі намагався вимовити прізвище німецького президента. Не вдалося

Для виступу українського прем"єра Віктора Януковича перед німецькими бізнесменами, яка відбулася учора в Берліні, заготували текст на десять сторінок, де навіть розставили знаки наголосу.

Однак прем`єру хотілося бути оригінальним. І у відповідь на вступне слово німців про наявні проблеми він заявив: "Якщо ми з вами вирішимо всі питання, то нам не буде чим займатися... Так чи ні? Тому ми тут зібралися, щоб отримати задоволення від роботи!".

Далі Янукович вирішив повернутися до заготовленої промови, де з ним трапилося нещастя – він не осилив німецькі прізвища.

"Я сьогодні розповів пані Меркель, що минулого року був у Берліні як український опозиціонер, і ніхто не заважав мені подивитися на місто очима звичайної людини", - почав Янукович.

"Мене вразив прогрес, це все нагадує Київ, де також багато будівельних майданчиків. І тут важко погодитися..., - Янукович запнувся, - точніше, важко не погодитися з німецьким президентом Ріхардом фон Вайце..."

У повітрі на долю секунди повисла тиша. Німці, які слухали це через навушники, нічого не зрозуміли, але обличчя деяких членів української делегації стали зеленими. Янукович продовжив: "...фон Вай-цер-бергом, який сказав, що до прикрас Німеччини належать її міста".

Слід зазначити, що в Німеччині ніколи не було президента "фон Вайцерберга", а був Ріхард фон Вайцзеккер, якого, очевидно, і мав на увазі український прем`єр, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович двічі намагався вимовити прізвище німецького президента. Не вдалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути