пʼятниця, 08 жовтня 2021 04:37

Антивакцинатори розіслали фейк від імені українського медуніверситету

Антивакцинатори розіслали фейк від імені українського медуніверситету
Лист був спробою дискредитувати університет. Фото: pixabay.com

Деякі засоби масової інформації отримали листи від нібито Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, де йшлося про шкоду Covid-вакцинації препаратом Moderna.

6 жовтня на сайті ВНЗ спростували причетність до поширення антивакцинаторського листа. Окрім неправдивої інформації про вивчення препарату, поширювалися й фейкові висновки дослідження вакцини. Львівський медуніверситет уже звернувся в поліцію та до Служби безпеки України.

"Заклад став об`єктом кіберзлочину. Жодних досліджень щодо Moderna чи інших офіційно зареєстрованих вакцин проти коронавірусу наукові підрозділи університету не проводили. Це не передбачено науково-дослідницькими планами закладу", – повідомили у медуніверситеті.

Лист був спробою дискредитувати університет як осередок серйозних наукових розробок, а також провокацією для збурення громади та поширення антивакцинаторських настроїв. Там йшлося про те, що в університеті виявили "серйозні побічні дії та відхилення у стані здоров'я громадян аж до летальних випадків". Автори листа зазначили, що неодноразово звертались до Міністерства охорони здоров'я та особисто до міністра Віктора Ляшка з вимогою "зупинити примусову вакцинацію".

Від імені ректора академіка Бориса Зіменковського лист із логотипом університету надсилали з адреси [email protected], яка не належить ВНЗ. Граматичні помилки у тексті свідчать про переклад із російської мови. Джерелом статистики смертності від коронавірусу вказали не МОЗ, а російськомовну версію українського ділового сайту "Минфин".

У додатку до листа подали список 40 людей, які нібито щеплювалися препаратом Moderna. Там були вказані особисті дані, місце проживання та дата вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали обмежувати проїзд невакцинованих в автобусах

У Дніпрі ліквідували потужну ботоферму на понад 5 тис. ботів, яка виконувала завдання замовників із Російської Федерації. Проросійська ботоферма намагалася зірвати вакцинацію в Україні. Координаторкою ботоферми виявилася жителька Дніпра. Російські замовники надали їй телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення. Налаштували його дистанційно.

Зараз ви читаєте новину «Антивакцинатори розіслали фейк від імені українського медуніверситету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути