четвер, 12 січня 2012 08:52

Андрія Шемятенкова застрелили у голову і таємно поховали поруч з матір'ю

Андрія Шемятенкова застрелили у голову і таємно поховали поруч з матір'ю

34-річного сімферопольця Андрія Шемятенкова, якого ще пару тижнів тому шукала вся українська міліція по всій країні як співучасника банди кілерів Аслана Дікаева, днями таємно поховали в Сімферополі. Як вдалося з'ясувати, його могила знаходиться на кладовищі "Абдал-2", недалеко від в'їзду на цвинтар, поруч з могилами матері, діда і бабусі, пише "Сегодня".

"Хоронили в закритій труні. Прощалися з ним не більше 20 осіб - родичі та друзі, одна з жінок голосила: "Не побачу тіло - не повірю". Діти були, напевно, дочка покійного", - розповів один з могильників.

На хресті вказана дата смерті - 16 жовтня 2011. Це через два з половиною тижні після бійні в Одесі (нагадаємо, банду Дікаева, який розстріляв міліціонерів, на наступний день взяли штурмом. Дікаєв і його напарник були вбиті на місці, а Шемятенкову нібито вдалося втекти за кілька хвилин до початку штурму).

ФОТОРЕПОРТАЖ: Кілер Дікаєв привіз в Україну дітей від першого шлюбу

Батько Шемятенкова, Олександр Вікторович, не хоче розповідати про свого сина: "Я не знаю, про що говорити ...", - сказав він.

Дружина Андрія, Міла, що залишилася з 5-річною донькою Веронікою, також категорично відмовляється поділитися подробицями цієї загадкової історії.

"Вона в глибокому шоці. Навіть ні з ким не вітається. Ходить, опустивши голову, ні на кого не звертаючи уваги. Її можна зрозуміти: шість років жила з людиною, яку вважала ангелом, доброю, порядною ... І тут з'ясовується таке, - відзначив один з близьких людей Андрія. - Якщо чесно, факти, що стали відомими про нього, - правда. Він був пов'язаний з криміналом, але з рідними поводився інакше. Багато хто досі не вірить, що все це сталося. Коли гроші на поховання збирали, то знайомі говорили: "Даємо, тільки якщо ви впевнені, що помер Андрій".

"В останні роки йому не щастило: у 2009 році померла від важкої хвороби мати Людмила Іванівна, 2010-му - дідусь Іван Саватьевіч, за яким він наглядав", - нарікають друзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопців безглуздо кинули під гранати"

"Тіло його знайшли ще 16 жовтня в лісосмузі між селами Червоне та Первомайське в стані різко виражених гнильних змін. До моменту смерті він явно намагався переховуватися, змінив зовнішність: відпустив бороду і вуса, носив перуку. Можливо, тому у рідних і були сумніви при впізнанні, але ми після їх звернення відправили проби на експертизу ДНК, щоб розставити всі крапки, це - Шемятенков", - повідомило джерело в Сімферопольському райвідділі МВС.

У Криму про смерть Шемятенкова міліція заговорила тільки після публічної заяви в грудні нардепа Геннадія Москаля. Правда, він говорив, що Шемятенкова вбили за два тижні до подій в Одесі, і його труп був похований як невпізнаний: "Близькі впізнали його після ексгумації".

І лише зараз, після переведення з Криму на посаду начальника Одеської міліції, генерал Сергій Резніков підтвердив факт насильницької смерті Андрія - він помер після декількох пострілів у голову з пістолета. "Хто ліквідував його? За оперативними даними, це були не члени кілерської групи Дікаева. Він був убитий після подій в Одесі. Чому ми не давали даних про загибель Шемятенкова? Слідство ще тривало. Думаю, його смерть - крапка у справі банди Аслана Дікаева: членів ОЗУ більше не залишилося".

Зараз ви читаєте новину «Андрія Шемятенкова застрелили у голову і таємно поховали поруч з матір'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути