четвер, 02 серпня 2012 10:23

Американський суд вимагає від терористів заплатити 6 млрд жертвам теракту 11 вересня

Американський суд вимагає від терористів заплатити 6 млрд жертвам теракту 11 вересня
Суд визнав, що терористам допомагала влада Ірану. Фото: nnm.ru

Федеральний суд Манхеттена зажадав від "Аль-Каїди" і "Талібану", а також від влади Ірану виплатити 6 мільярдів доларів сім'ям 47 загиблих і 110 тим хто вижив при терактах 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє The Daily News.

Вимогу про виплати 30 липня оголосив суддя Френк Маас. Визначити розмір компенсацій йому доручив інший суддя, Джордж Деніелс, який розглядав позов про визнання "Аль-Каїди", "Талібану" і іранського керівництва причетними до організації терактів 11 вересня. Позивачами тоді виступали ті ж люди, яким були присуджені виплати. Тим часом, як уточнює Associated Press, рішення Маасу має статус рекомендації.

Перший позов був поданий в 2011 році. За підсумками його розгляду суддя Деніелс підписав постанову, згідно з яким учасників терористичних організацій визнавалися винними у скоєнні терактів 11 вересня. Крім того, суд визнав, що терористам допомагала влада Ірану.

Як вважає Деніелс, до організації акції причетний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї, який знав про спланований теракт, але нічого не зробив для його запобігання. Крім того, на думку суду, після терактів влада Ірану допомагала терористам "Аль-Каїди" ховатися в Тегерані.

Сам Іран свою причетність до організації терактів заперечує. Так, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад заявляв, що теракти 11 вересня були організовані не терористами, а самими американцями.

 

Зараз ви читаєте новину «Американський суд вимагає від терористів заплатити 6 млрд жертвам теракту 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути