четвер, 12 травня 2011 19:35

Американець вижив після ДТП, в результаті якого товста залізна труба наскрізь пробила йому череп

Американські ЗМІ розповідають про медичне диво - водій вижив після жахливої ??аварії, внаслідок якої йому наскрізь пробило череп товстою залізною трубою. Лікарі лікарні в Лас-Вегасі, куди доставили 28-річного Ендрю Лінна, зізнаються, що ніколи раніше не бачили нічого подібного. Дивуватися не перестає навіть хірург Джей Коутс, який витягнув трубу. Він відомий всім американцям після того, як в 2003 році врятував життя дресирувальникові Рою Хорну, якого роздер тигр прямо на арені.

Аварія сталася ще в листопаді минулого року, коли Ендрю повертався додому на День подяки. Він заснув за кермом, з'їхав з дороги і врізався в металевий паркан. Горизонтальна балка, що скріпляє огорожу зверху, втративши опору, повалилася вниз і одним кінцем пробила лобове скло машини, увійшла в голову водія через рот, вийшла з потилиці і пробила заднє скло.

Для того, щоб витягти потерпілого з салону автомобіля, рятувальникам довелося спиляти трубу з обох кінців. Причому їх шокувало навіть не те, що при такій жахливій травмі пацієнт ще живий, а те, що він ще й намагається зв'язатися з дружиною по мобільному телефону.

Хірург Коутс, у розпорядження якого надійшов пацієнт, теж був вражений цим фактом. Як він згадує, чоловік не тільки весь час залишався у свідомості, але і не залишав спроб говорити і допомагати.

У лікарню Лінна довелося везти в сидячому положенні, оскільки у нього з обличчя і шиї стирчали шматки труби діаметром більше 5 сантиметрів, які не дозволяли лягти. У довжину ж балка, після того, як її обрізали, становила понад 15 сантиметрів.

У лікарні, куди доставили травмованого чоловіка, був відразу ж зроблений рентгенівський знімок його голови. До цих пір бачили його тільки лікарі, ні пацієнт, ні його родина, ні хто-небудь із сторонніх навіть не уявляв, наскільки страшно все виглядало в ту хвилину. Знімок оприлюднений лише через сім місяців, і не просто так - у клініці, де у нього витягли трубу. Днями відбулося щорічний захід, на якому описують самі дивні випадки порятунку жертв жахливих травм.

За словами хірурга, Лінн виявився справжнім щасливчиком. Якби труба ввійшла на сантиметр лівіше, правіше, вище або нижче, у нього не було ні найменших шансів вижити. Швидше за все, він помер би в ту ж мить. Як зізнається досвідчений лікар, навіть за всіх старань він не зміг би так само точно і безпечно встромити залізний прут в голову людини, не зачепивши найважливіших органів, як це сталося само собою, за неймовірно щасливого випадку.

У результаті після аварії та операції у Лінна залишилися лише невеликі видимі шрами, а також у нього з одного боку відсутні зуби та пошкоджено піднебіньня. Однак, як відзначають медики, ці травми можна в даному випадку вважати мінімальними.

Сам дивом вижив пацієнт нічого не пам'ятає про саму аварію.

"Я пам'ятаю, як ліг спати після обіду, а прокинувся вже в клініці, - розповідає він. - А після того, як я побачив рентгенівський знімок, я щасливий, що нічого не пам'ятаю".

До речі, для Лінна це далеко не перший пережитий жах. Ендрю служив в Іраку - в його завдання входило забезпечувати безпеку військових автоколон США. Там він теж не один раз міг загинути під час вибухів і обстрілів. А в 2008 році в його машину на швидкості 120 кілометрів на годину врізався автомобіль, яким керував п'яний водій. Незважаючи на силу удару, Ендрю відбувся лише незначною травмою шиї.

Зараз ви читаєте новину «Американець вижив після ДТП, в результаті якого товста залізна труба наскрізь пробила йому череп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути