Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2011 12:43

Американець, на будинок якого впав винищувач, отримає $ 17,8 млн компенсації

Житель Сан-Дієго домігся від уряду США компенсації в 17,8 мільйонів доларів за падіння на його будинок винищувача, в результаті чого загинули чотири людини. Відповідне рішення, як повідомляє Associated Press, 28 грудня ухвалив федеральний суддя.

Близько десяти мільйонів доларів будуть виплачені самому позивачеві Дону Юну, решта - його тестю (близько чотирьох мільйонів) та дітям тестя.

Дон Юн вимагав виплати 56 мільйонів доларів. Проте постраждала родина, як повідомляє CNN, вважає прийняте судом рішення справедливим.

Американський уряд визнав свою відповідальність за падіння літака, проте заперечував розмір компенсації, яку повинен був виплатити.

Винищувач F/A-18 Hornet впав в передмісті Сан-Дієго 8 грудня 2008. Тоді згоріли два житлові будинки. Загинули дружина Юна, дві дочки (одна у віці рік і три місяці, інша - два місяці) і теща. Пілот винищувача катапультувався і вижив.

Причиною падіння літака стали технічні несправності, брак досвіду у пілота, а також помилка офіцерів, відповідальних за політ.

Зараз ви читаєте новину «Американець, на будинок якого впав винищувач, отримає $ 17,8 млн компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути