середа, 14 червня 2017 10:21

Акушер під час пологів почавила дитині органи

Акушер під час пологів  почавила дитині органи
Новонароджена дівчинка померла від крововиливу у наднирники. Батьки звинувачують у непрофесійності акушера, яка приймала пологи. ФОТО: picstopin.com

У пологовому будинку Сміли Черкаської області померла дитина. Новонароджена Софійка не прожила і доби. Причина смерті - крововилив у наднирники. Батьки дитинки впевнені - усе через непрофесійність акушера Смілянської райлікарні і вимагають покарання.

Подружжя оббиває пороги різних інстанцій, аби зібрати відповідні документи про смерть дитини. Одразу після народження її забрали в реанімацію райлікарні, згодом - в обласну лікарню, де дівчинка померла.

Батько дитини, Володимир, каже, вагітність у дружини проходила ідеально, пологи у них були партнерські, і він на власні очі бачив, як акушер приймала Софійку, передають "Подробиці".

"Лікар вилізла на табуретку, ліктем притиснула і дитина просто вискочила. Вона не дихала. Її поклали на кушеточку, відсмоктати слиз з носика, побили по п'яточках, вона закричала. Але вона вже була синя", - говорить Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовля померло, бо у пологовому не було необхідних препаратів

До обласної лікарні дитину привезли у вкрай важкому стані із підозрою на вроджену ваду серця. Але виявилось, що у дівчинки зовсім інший діагноз, з яким довго не житиме навіть доросла людина - великий крововилив в наднирники.

Акушерка Лариса Аліфанова, як приймала пологи, спілкуватися не побажала. Заступник головного лікаря Віктор Григор'єв каже, що вона авторитетна акушер.

Факт загибелі дитини розслідує спеціальна медична комісія. Та батьки Софійки впевнені, провину акушера у смерті немовляти - вона навряд чи виявить. Тому мають намір подавати заяву до прокуратури.

В Івано-Франківську родина Церковних звинувачує лікарів у смерті своєї ненародженої дитини. Переконані, що лікарі стимулювали пологи, доки у дитини не зупинилось серце.

Зараз ви читаєте новину «Акушер під час пологів почавила дитині органи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути