середа, 22 серпня 2018 14:48

Як захистять поліцейських після стрілянини у Харкові

Як захистять поліцейських після стрілянини у Харкові
У Харкові попрощалися із убитим патрульним 29-річним Дмитром Кірієнком. Загинув під час перестрілки біля міської ради. Поховають чоловіка у Змієві. Фото - newsroom.kh.ua

Після стрілянини у Харкові усім поліцейським видадуть бронежилети 4 класу захисту та автоматичну зброю. На виклики, де є загроза життю людей, виїжджатимуть так звані "бронегрупи". Про це повідомив керівник Патрульної поліції України Олександр Фацевич.

"Зараз проводиться перевірка дій поліцейських. Але я можу сказати, що загиблий Дмитро Кірієнко робив все, щоб зберегти життя громадян", - повідомив Фацевич.

Із патрульним 29-річним Дмитром Кирієнком, який був застрелений під будівлею міської ради, попрощалися у Харкові 22 серпня. Панахида почалася опівдні в Палаці культури ГУНП у Харківській області . Віддати шану правоохоронцю прийшли його рідні, близькі, колеги, а також небайдужі харків'яни. Прощання тривало близько півтори години, повідомляє newsroom.kh.ua.

"Я знав його 3 роки. В екіпажі разом не їздили, але на роботі ми часто зустрічалися. Він був гарною людиною, другом, сім'янином, колегою. Завжди міг підставити плече", - згадує командир 3 роти Сергій Міщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сусіди харківського стрільця розповіли про його життя

За словами товаришів по службі, Дмитро прийшов працювати до патрульної поліції одним із перших - у вересні 2015-го. За цей час став справжнім професіоналом.

"Його всі поважали, керівництво покладало на нього великі надії. 5 серпня з Дмитром затримали злочинця, який зґвалтував одну жінку та завдав тілесних ушкоджень іншій. Останнім часом із ним в екіпажі був я. А це була перша зміна, коли він працював не зі мною", - говорить командир загиблого правоохоронця Олександр Колесник.

Поховають Дмитра Кирієнка у Змієві на Харківщині. У патрульного залишилася дружина та донька 1 рік 8 місяців.

20 серпня близько 00:30 невідомий вчинив стрілянину поблизу мерії Харкова. Випустив десяток куль у двері, поранив охоронця. Розстріляв патрульного 29-річного Дмитра Кірієнка, який приїхав на виклик.

Зараз ви читаєте новину «Як захистять поліцейських після стрілянини у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути