пʼятниця, 25 листопада 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Як використовувати воду після тривалого вимкнення: поради від КМДА

Як використовувати воду після тривалого вимкнення: поради від КМДА
Враховуючи її тривалу відсутність та стан мереж, фахівці Держпродспоживслужби все ж радять звертати увагу на прозорість та запах води і повідомляти у разі відхилень. Фото: РБК-Україна

У Києві здійснюють усі необхідні заходи для очищення води, що подається у водопровід.

Однак з огляду на її тривале вимкнення і стан мереж фахівці Держпродспоживслужби все ж радять звертати увагу на прозорість і запах води, і повідомляти в разі відхилень. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Як використовувати воду централізованого водопостачання після тривалого вимкнення:

– спустити воду;

– набрати порцію води в прозорий посуд і візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок і стороннього запаху;

– у разі наявності виражених ознак забруднення питної води – незвичний колір, наявність домішок, сторонній запах – поки не вживати воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Росія вираховує енергооб'єкти для ударів і хто їй допомагає – у ДТЕК розповіли

Фахівці також рекомендують використовувати засоби для фільтрування води відповідно до інструкції виробника й частіше проводити огляд фільтруючих елементів.

Також Держпродспоживслужба радить мінімізувати вживання сирої води. Використовувати кип'ятіння як додатковий захід знезараження питної води.

"Про відхилення у стані водопровідної води повідомляйте диспетчерську Київводоканалу за тел.: 0442007301 або 15-81 (зі стаціонарного)", – додають у КМДА.

У столиці планують вмикати світло для абонентів на 2–3 год. до того часу, поки не зросте обсяг електроенергії, яка надходить.

Такі ж вимкнення застосовуватимуть в інших критичних регіонах, заявив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Як використовувати воду після тривалого вимкнення: поради від КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути