пʼятниця, 25 листопада 2022 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Як Росія вираховує енергооб'єкти для ударів і хто їй допомагає – у ДТЕК розповіли

Як Росія вираховує енергооб'єкти для ударів і хто їй допомагає – у ДТЕК розповіли
Росія цілиться по критичній інфраструктурі України. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Країна-агресорка Росія продовжує завдавати ракетних ударів по енергосистемі України.

І наступними цілями ворога зазвичай стають об'єкти, які він "ще не добив". Інформацію про ступінь пошкодження того, що атакували окупанти, їм здають люди на місцях, припустив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сухарук в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підтримуємо вас не словами, а ділом" – глава британського МЗС зустрівся із Зеленським у Києві

Багато інформації було доступно в інтернеті ще до війни, за його словами. Багато хто працював в українській енергетиці і вчився в Україні, а зараз працює у Росії. Тому знайти того, хто знає, як діє наша енергосистема, нескладно, переконаний Сухарук.

"Єдине, я думаю, що використовується інформація з місця події, щоб зрозуміти, яка шкода була спричинена. Думаю, працюють люди на місці, дивляться і, можливо, фотографують чи просто усно доповідають, що трапилося. Тому що ті об'єкти, які не добили, вибачте за сленг, є об'єктами наступних атак", – заявив виконавчий директор ДТЕК.

23 листопада противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА "Ланцет". У результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.

Зараз ви читаєте новину «Як Росія вираховує енергооб'єкти для ударів і хто їй допомагає – у ДТЕК розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути