четвер, 15 серпня 2019 14:24

Як вийшли на слід убивці 16-річної Діани Хріненко

Як вийшли на слід убивці 16-річної Діани Хріненко
Підозрюваного у вбивстві 16-річної Діани Хріненко затримали майже через рік. Фото - УНН

На підозрюваного у вбивстві 16-річної Діани Хріненко із села Суботці Знам'янського району на Кіровоградщині поліція вийшла 1,5 місяці тому.

Встановили, що 27-річний Микола Середницький перебуває в Польщі із порушенням митного законодавства. Під час перетину кордону його затримала польська поліція, розповів начальник ГУНП у Кіровоградській області Роман Козьяков. Мотив злочину не розголошують.

"Він виїхав у Польщу за 5 днів після зникнення дівчини, 30 серпня торік. Півтора місця тому ми отримали інформацію, що ця особа може бути причетна до злочину. Щодо записки з іменем ймовірного убивці, яку підкинули до магазину в Суботцях, – ця інформація теж перевірялася. Але зазначена людина не причетна до справи", - повідомив Козьяков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про ймовірного вбивцю 16-річної Діани Хріненко

Про Миколу також відомо, що він мав судимість за порушення правил дорожнього руху. За неофіційною інформацією, його авто потрапило на камери спостереження у ніч зникнення дівчини. Проте ідентифікувати його за номерами не було можливості. Тільки коли отримали докази та перевірили машину, там знайшли кров потерпілої.

Експертиза показала, що Діана Хріненко померла від перелому основи черепа. Чи була зґвалтована, встановити не вдалося.

Але адвокат підозрюваного Олександр Урсаленко каже, що затpимання булo спланoванo завчаснo. Дo цьoгo пoліцейські дoпитували pідних підoзpюванoгo. І, на йoгo думку, незакoннo кoнфіскували майнo, з яким пpoвoдили експеpтизи.

24 серпня торік Діана Хріненко зникла за 300 м від свого будинку. Ранком на шляху, яким дівчина поверталася з дискотеки, знайшли її телефон та краплини крові. Дівчину шукали по всій Україні та за її межами. Лише 26 березня цьогоріч у полі в селі Поляна Знам'янського району знайшли людські останки. Експертизи підтвердили — вони належать зниклій школярці.

Зараз ви читаєте новину «Як вийшли на слід убивці 16-річної Діани Хріненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути