вівторок, 14 липня 2020 15:11

"Як сів за кермо і куди їхав, не знаю": підозрюваного у ДТП із 4 загиблими відправили під варту

"Як сів за кермо і куди їхав, не знаю": підозрюваного у ДТП із 4 загиблими відправили під варту
Винуватця ДТП із 4 загиблими в Києві Антона Желепу взяли під варту без права на заставу. Фото: tsn.ua

Підозрюваного у скоєнні аварії із 4 загиблими на Столичному шосе в Києві 39-річного Антона Желепу взяли під варту на 60 діб без права на заставу. Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд столиці сьогодні, 14 липня. Таким чином Желепа буде під вартою до 9 вересня включно.

Підозрюваний написав відмову від адвоката. Зі слідством співпрацює і повністю визнає свою провину. Каже, що напередодні аварії курив "траву", а в день трагедії випив 200 грамів горілки.

"Як опинився за кермом авто і куди їхав, не пам'ятаю. Пам'ятаю тільки, що їхав швидко, не менш як 180 км. Уже почув, як вдарив одну машину, потім іншу. Провину визнаю. І заслуговую найсуворішого покарання", - сказав він у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мав дві судимості: розповіли про підозрюваного у масштабній аварії під Києвом

На триманні під вартою наполягало обвинувачення, оскільки підозрюваний може втекти в Росію, звідки родом, впливати на свідків чи спотворювати докази. Желепа не заперечував. Також прокурор уточнила, що загинули 4-річна дівчинка і 10-річний хлопчик. Їхньому братові, який єдиний вижив, – 14.

"Зі слів затриманого, він їхав до магазину. Каже, що саме він був за кермом і в авто був один. Це підтверджують і свідки. Поки що не маємо результатів експертиз – ні на наявність наркотичних засобів у крові підозрюваного, ні автотехнічних, це тривалий процес, який потребує часу", - повідомила прокурор Дар'я Мілюкова.

Щодо того, як Желепа опинився за кермом чужого авто, є дві версії, за словами Мілюкової. Перша - він справді його викрав, друга - власник сам передав йому ключі.

До сьогодні Желепа був у лікарні під вартою, оскільки теж травмувався в аварії. До СІЗО його можуть відправити вже сьогодні, якщо лікарі підтвердять, що стан здоров'я дозволяє.

12 липня на Старообухівській трасі під Києвом сталася аварія, у якій загинули подружжя, їхні 4-річна донька та син, 10 років. Вижив лише найстарший, 14-річний хлопець. Водій-винуватець Антон Желепа був п'яним, у його крові виявили 1,32 проміле алкоголю, що всемеро перевищує норму. Він їхав дорогою на Mercedes, який викрав у свого роботодавця, в якого працював на дачі. Автомобіль було оголошено в розшук за 20 хвилин після ДТП.

Зараз ви читаєте новину «"Як сів за кермо і куди їхав, не знаю": підозрюваного у ДТП із 4 загиблими відправили під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути