Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2023 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Як "Червона калина" нищить російських окупантів ‒ показали відео

Як "Червона калина" нищить російських окупантів ‒ показали відео
Бійці бригади Нацгвардії "Червона калина" показали, як нищать загарбників на Донецькому напрямку. Фото: скріншот

Бійці Національної Гвардії України спільно зі Збройними силами знищили ворожий спостережний пункт та схрон з боєприпасами на Донецькому напрямку.

Розвідувальні дії нацгвардійців з бригади "Червона калина" допомогли виявити загарбників. Про це повідомляє Національна гвардія України.

"Координати були передані побратимам з інших Сил оборони, які точним влучанням артилерії знищили ворога", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штурм аж до Криму": бригади "Гвардії наступу" стануть у стрій вже навесні

Бригада оперативного призначення Нацгвардії "Червона Калина" створена на базі полку оперативного призначення НГУ ім. Івана Богуна, що дислокується у Калинівці на Вінниччині.

У 2014 підрозділ провів блискучу спецоперацію ‒ звільнив Харківську ОДА від російських терористів без жодного пострілу. Протягом наступних років бійці підрозділу брали активну участь в АТО та ООС. А з початком повномасштабного наступу – обороняли Київ.

3 лютого МВС заявило про початок формування восьми штурмових бригад "Гвардії наступу" для "штурму аж до Криму і Чорного моря". Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

Національна гвардія запрошує у бригади "Буревій", "Червону калину", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". У Державній прикордонній службі добровольців чекають у бригаді "Сталевий кордон". У Національній поліції – у штурмовій бригаді "Лють".

На 13 лютого до штурмових бригад "Гвардія наступу" вже надійшло понад 27 тисяч звернень. Із них понад 15 тисяч ‒ заявки на вступ.

Зараз ви читаєте новину «Як "Червона калина" нищить російських окупантів ‒ показали відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути