четвер, 05 січня 2023 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Агресія РФ нікуди не подінеться ‒ естонський генерал попередив Україну та світ

Агресія РФ нікуди не подінеться ‒ естонський генерал попередив Україну та світ
Командувач силами оборони Естонії генерал-лейтенант Мартін Герем вважає, що агресія РФ буде загрожувати світові й після перемоги України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Агресія Росії, ненависть і потреба окупантів у реванші, а також віра у свою силу та правоту, "схоже, нікуди не підуть", чим би не закінчилась війна РФ проти України.

Тому західним союзникам та самим українцям потрібно бути готовими до атак Росії у майбутньому. Про це у статті для ERR зазначив командувач сил оборони Естонії генерал-лейтенант Мартін Герем.

За його словами, влада РФ накачує населення агресивною пропагандою. І таким чином "крок за кроком створює емоційне виправдання геноциду", а російське суспільство охоплене ненавистю.

Кремль, на думку Герема, робить все, щоб "підтримувати гнів та ненависть десятиліттями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія розповіла про мобілізацію у Росії

Естонський генерал запропонував уявити, що війська РФ вибиті з території України. Тоді, на думку росіян-імперців, вони пішли з території, проголошеної Кремлем російською. І це "не заретушувати" нічим, хоча пропаганда й намагається.

Герем також пише про виникнення у росіян когнітивного дисонансу.

"Як так, ці "смішні українці, що воюють за декадентські західні цінності, за допомогою Заходу якимось чином змогли вигнати могутню Росію". Не треба фантазувати, якою може бути мотивація Росії помститися. Ворожнеча, посіяна Путіним, знайшла благодатний ґрунт", – зазначив Герем.

Він вважає, що на цьому тлі "не так вже й важко мобілізувати сотні тисяч порівняно добре вмотивованих людей з-поміж тих, хто програв війну. Хоча далі можуть виникнути проблеми з їхнім навчанням.

"Ми не маємо права недооцінювати агресивність Росії в майбутньому, а також немає підстав думати, що поразка росіян в Україні покладе край будь-якій небезпеці, яка на нас чатує. Це буде лише один важливий крок. Для такої загрози немає єдиного чарівного засобу. Але дати відсіч можна. І, напевно, підготувавшись до цього, можна всьому запобігти", – наголосив Герем.

Україна поки що не має достатньої підтримки в питанні виключення Росії з Ради безпеки ООН. Про це повідомив віцеканцлер Міністерства закордонних справ Естонії Мярт Вольмер. У коментарі ERR.EE він розповів, що більшість держав не поділяють підхід нашої країни до питання членства Росії в Раді Безпеки.

Уряд Естонії вирішив надіслати Україні ще один пакет військової допомоги. Він складається переважно з безпілотників, засобів індивідуального захисту та зимової форми. Про це повідомляє видання Baltic Times.

Зараз ви читаєте новину «Агресія РФ нікуди не подінеться ‒ естонський генерал попередив Україну та світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути