четвер, 30 травня 2013 10:07

Адвокати сина Джемілєва переконують, що вбивство було з необережності

Адвокати сина Джемілєва переконують, що вбивство було з необережності
Хайсер Джемілєв. Фото: www.segodnya.ua

На думку адвоката Олександа Лісового, злочин, скоєний сином голови Меджлісу Хайсера Джемілєва, позбавлений наміру вбивства. Про це УНН повідомили в Меджлісі.

За його словами, Февзі Едемов був смертельно поранений не вночі, не в безлюдному місці і не прихованим способом.

"Він був смертельно поранений серед білого дня, близько 15.30 години у центрі житлового масиву в безпосередній близькості від численних мешканців сусідніх будинків. Не міг намір на вбивство здійснюватися за вказаних вище обставин", - зазначив адвокат.

Він вважає, що Хайсер Джемілєв після того, що сталося, залишався на місці трагедії в очікуванні працівників міліції, та не намагався приховати або знищити сліди своїх дій, дав свідчення про заподіяння смерті з необережності, а також негайно повідомив про подію своєму батькові і просив його швидше приїхати на місце трагедії.

Захисник повідомив, що обвинувачення передчасно вказало на здійснення трьох пострілів, і заявляти про це до отримання висновків судових експертів не слід.

"Поки судово-медичний експерт не зробить свій висновок і не використає для свого висновку результати відтворення обстановки і обставин цієї події, ми не можемо знати, скільки пострілів було в цей день зроблено на місці трагедії", - зазначив О.Лісовий.

При цьому він звернув увагу на той факт, що на місці події була виявлена тільки одна гільза від зброї.

Син Мустафи Джемілєва пояснив, що, роздивляючись мисливську рушницю, випадково вистрілив у 43-річного Февзі Едемова, який допомагав родині по господарству, був охоронцем, а в той фатальний момент саме порався на городі Джемілєва. Стрільця вчора затримали і помістили в СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати сина Джемілєва переконують, що вбивство було з необережності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути