Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 13:56

Адвокат розповів про перспективи Стерненка в апеляції

Адвокат розповів про перспективи Стерненка в апеляції
Суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Попревич відправив за ґрати Сергія Стерненка. Фото: facebook.com/MasiNayyem

Вирок екслідеру одеського "Правого сектору" Сергію Стерненку – це демонстрація проросійських сил вміння впливати на рішення судів. Вони бачили, що справа по самозахисту розвалюється з кожним засіданням суду. Тому вирішили просунути іншу справу, яку роками ніхто не розглядав, і закрити Сергія.

Таку думку Gazeta.ua висловив адвокат Масі Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про суддю, який відправив за ґрати Стерненка

"Ця справа чітко показала жах судової системи. Що коли потрібно – суди готові порушувати найголовніші принципи судочинства. Вирок Стерненкові мали оголосити ще 19 лютого. А коли всі зібралися – суддя раптом переніс засідання. І переписав готовий виправдальний вирок. Щось же сталося за ці 4 дні. І щось змучило суддю змінити рішення", - каже Масі Найєм.

Упевнений, що в апеляції Стерненка виправдають. Бо в справі немає жодних доказів його винуватості. І суддя сам це підтвердив, оголошуючи обвинувальний вирок.

Лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка, а також координатора "Правого сектору" в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією частини майна. Вони начебто за змовою викрали у квітні 2015-го тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Серед обґрунтувань рішення суддя Віктор Попревич назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений. Ідеться про партію "Довіряй справам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів про перспективи Стерненка в апеляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути