Ексклюзиви
неділя, 19 лютого 2023 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ядерний тероризм: російська пропаганда закликає виводити з ладу українські АЕС

Ядерний тероризм: російська пропаганда закликає виводити з ладу українські АЕС
Російські пропагандисти закликають бити по інфраструктурі українських АЕС. Фото: censor.net

Російські пропагандисти закликають армію РФ завдавати ударів по українській інфраструктурі, що відключити атомні електростанції.

Зокрема, такі удари пропагує російський агрегатор новин Readovka, який має аудиторію в майже 1,7 млн користувачів. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Росіян переконують, що потрібно приділити першочергову увагу зовнішній інфраструктурі АЕС, щоб це призвело до аварійного відключення станцій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики про захоплену російськими терористами АЕС: ситуація погіршується

При цьому Readovka не закликає завдавали прямих ударів по атомних електростанціях, а бити по окремих підстанціях. Це призвело б до відключення електропостачання, необхідного для безпечної експлуатації станцій. Тоді Україна змушена буде зупиняти свої АЕС.

Readovka запевняє, що знищення таких цілей для трьох українських АЕС за межами окупованих Росією територій завдасть збитків у багато разів більших, ніж останні кілька масованих ракетних ударів. При цьому Readovka стверджує, що ракетний удар 18 лютого по Хмельницькому міг бути націлений на одну з таких підстанцій, які підтримують Хмельницьку АЕС.

"ISW не має інших доказів того, що Росія переслідує або розглядає такий курс дій. Але зазначає, що Кремль може вжити заходів з наміром викликати аварійну зупинку українських ядерних реакторів", ‒ йдеться у повідомленні.

Під час чергової ракетної атаки 18 лютого Росія вчинила акт ядерного тероризму. Дві російські крилаті ракети пролетіли над Південноукраїнською АЕС.

Загроза поцілити в реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою – знову була високою. Енергоатом звернувся до МАГАТЕ з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ.

Зараз ви читаєте новину «Ядерний тероризм: російська пропаганда закликає виводити з ладу українські АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути