Ексклюзиви
неділя, 08 вересня 2024 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

95 боїв з початку доби: Генштаб повідомив про обстановку на фронті

95 боїв з початку доби: Генштаб повідомив про обстановку на фронті
ЗСУ вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони, повідомив Генштаб. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 95.

Найгарячіше зараз на Курахівському і Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Командування Збройних сил України вживає всі необхідні заходи для стримування наступу противника та стабілізації обстановки", - сказав Генштаб.

На Покровському напрямку у районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового і Михайлівки точаться запеклі бої.

Ворог здійснив 23 штурми українських позицій, тривають бої у шести локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби російські окупанти 19 разів атакував наші підрозділи. Ворог намагався просунутися поблизу Красногорівки, Долинівки, Українська, Георгіївки і Костянтинівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили новий пакет допомоги Україні. Що до нього увійшло

На Времівському напрямку українські воїни відбили дві штурмові дії ворога у бік Водяного, триває бій.

У районі Малої Токмачки і Роботиного на Оріхівському напрямку окупанти два рази намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Ворог застосовував авіацію по Лобковому.

Ворог активізував застосування авіації по прикордонних районах Сумської області. Росіяни завдали сім авіаційних ударів із застосуванням 16 керованих авіаційних бомб. Під ворожі удари ворога потрапили райони населених пунктів Ямпіль, Береза, Бачівськ, Княжичі, Кіндратівка, Первомайське і місто Суми.

На Куп'янському напрямку російські окупанти провалили 11 спроб штурмувати наші позиції поблизу Синьківки, Степової Новосілки, Глушківки, Лозової і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Невського, Новосадового, Торського, Діброви і Чернещини. На цьому напрямку - дев'ять боєзіткнень, тривають три. Ситуація контрольована.

"Противник не полишає спроби прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку, проте, отримує гідну відсіч від українських захисників. Поблизу Верхньокам'янського та Григорівки окупанти п'ять разів намагались потіснити наші підрозділи, два штурми наразі тривають", - пише Генштаб.

На Краматорському напрямку росіяни п'ять разів намагалися вибити наші підрозділи із займаних позицій. Поблизу Андріївки і Кліщіївки атаки ворога відбито, також відбулось три штурми поблизу Майського, один з них досі триває.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації 12 разів атакував позиції наших військ. Триває боєзіткнення поблизу Неліпівки.

Президент Володимир Зеленський прокоментував обстановку на Покровському напрямку.

За 927 днів втрати російських окупантів становили 612 390 осіб, 16 897 броньованих машин, 8571 танк, 368 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «95 боїв з початку доби: Генштаб повідомив про обстановку на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути