понеділок, 21 січня 2013 08:32

80-річний професор Одеського університету покінчив із собою, вистрибнувши з вікна

80-річний професор Одеського університету покінчив із собою, вистрибнувши з вікна
Фото: megaobzor.com

19 січня в Одеському університеті сталася трагедія: 80-річний професор філологічного факультету Дмитро Іщенко покінчив життя самогубством, викинувшись з вікна навчального корпусу на Французькому бульварі.

Про це повідомила начальник прес-служби міськУВС Одеси Тетяна Хмельницька, пише Сегодня.

"Викладач викинувся з висоти 4-го поверху в другій половині дня. Його госпіталізували, проте лікарі не змогли врятувати життя - вже в лікарні літній чоловік помер. Перед самогубством професор залишив передсмертну записку. За фактом події порушено кримінальне виробництво, слідством з'ясовуються обставини смерті викладача ", - пояснила правоохоронець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивне самогубство в центрі Києва: ріелтори не вірять, що дівчина сама застрелилася

За словами джерел в одеській міськпрокуратурі, в тексті записки Дмитро Іщенко написав лише: "Прощайте, більше так жити не можу". Студенти та співробітники загиблого впевнені, що професор пішов на самогубство через проблеми з житлом - разом з родиною він жив у крихітній кімнаті гуртожитку. В соціальних мережах смерть викладача викликала шквал домислів - люди пишуть, що Дмитро Іщенко був доведений до відчаю відсутністю перспективи отримання житлоплощі. На думку колег і студентів, покійний був одним із кращих викладачів філфаку Одеського університету і прекрасним фахівцем у галузі історичної граматики.

Декан філологічного факультету Євген Черноіваненко відмовився відповісти на питання про причини самогубства Дмитра Іщенка. Не захотіла говорити про самогубство викладача і прес-секретар університету Алла Гудзенко.

Зараз ви читаєте новину «80-річний професор Одеського університету покінчив із собою, вистрибнувши з вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути