Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2018 18:10

7 років неволі: жінка розповіла про знущання цивільного чоловіка

7 років неволі: жінка розповіла про знущання цивільного чоловіка
Наталія Серебрій з Енергодара Запорізької області виховує двох доньок. Народила їх від росіянина В'ячеслава Рєпіна ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

Наталію Серебрій з Енергодара Запорізької області 7 років тримав у неволі цивільний чоловік В'ячеслав Рєпін. Від нього народила двох доньок. Навесні за сприяння українського посольства Наталія разом із дітьми повернулась в Україну. Їй пообіцяли: впродовж місяця українська влада виділить житло. Досі цього не зробили.

"Власного житла в Україні не лишилось. Квартиру в Енергодарі продали, коли переїхали з мамою до Москви. Вона там працювала. Я навчалася в коледжі на менеджера, підробляла моделлю, - розповідає Наталія. – Під час однієї з рекламних акцій познайомилась із В'ячеславом Рєпіним. Пропонував зустрітися. Я спершу відмовлялась. Бентежила велика різниця у віці – 27 років. Йому на той час було 45. Зрештою погодилась. Після першої зустрічі ніби під гіпноз попала. Весь вільний час проводили разом, багато говорили. Було відчуття, що більше такого чоловіка не зустріну".

Відлупцював мене вагітну. Розлютився, бо надпила його чай

За вимогою чоловіка Наталія покинула модельну кар'єру. Взяла академвідпустку.

"Як зійшлися, заховав мій паспорт у сейф. Пояснив, так буде надійніше. Пізніше під ключем опинились і свідоцтва про народження – моє та дітей, - продовжує Наталія. - Постійно зривався через ревнощі. Влаштовував скандали, тріпав за руку, штурхав. Потім переконував, що це я спровокувала його. Усвідомила, що живу з тираном, коли відлупцював мене вагітну. Розлютився, бо надпила його чай. Після пологів у мене сім місяців була кровотеча. До лікаря не повіз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олену Ширякіну 16 років тримали на дачі

З родичами Наталія могла спілкуватись телефоном не більше 15 хв в присутності Рєпіна. Особисті зустрічі проходили так само. Говорити про побої чоловік забороняв. Погрожував фізичною розправою.

"У мене не було особистого простору, - каже Наталія. - Коли заходила в туалет, двері замикати заборонялось. Інакше відчиняв викруткою. Фарбуватись я мала тільки вдома для нього. Забороняв контрацепцію. Виходити з квартири не дозволяв, замикав. Бувало, по два місяці сиділа вдома".

Наталія Серебрій тричі намагалась утекти від чоловіка. Він щоразу знаходив її і повертав додому. За спробу втечі – лупцював.

Уперше за сім років пройшла медогляд. Виявили переломи ребер, вдавлений перелом черепа

"Тиждень могла пролежати в ліжку, боляче було навіть повернутися. Після сексуального насилля в мене відкрилася кровотеча. Тривала три з половиною місяці. Я була при смерті, коли відвіз мене в лікарню, - згадує жінка. - Головний лікар зрозуміла, в якій я ситуації. Допомогла мені втекти. Я вперше за сім років пройшла медогляд. Виявили переломи ребер, вдавлений перелом черепа, до того ж деформованого з двох сторін. Проти Рєпіна в Росії відкрили кримінальну справу. Він коли дізнався, втік до Туреччини. Доки лишається на волі, не можу почуватися в безпеці".

В американському місті Александрія у липні 2017-го судили екс-дипломата Лінду Говард та її чоловіка Рассела. З 2007 року вони тримали у рабстві робітницю Сару Роу з Ефіопії. Ґвалтували її.

Зараз ви читаєте новину «7 років неволі: жінка розповіла про знущання цивільного чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути