четвер, 04 серпня 2016 11:52

5-річний хлопчик впав у відкритий каналізаційний люк
4

В Дніпрі 5-річний Паша Петутін впав до відкритого 2-х метрового каналізаційного люка. Трагедія трапилася у провулку Січовому, біля будинку 4,а. Хлопчик дивом не постраждав. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла мама Павла, Юлія.

"Все трапилося близько 17-ї години. Ми гуляли із сином неподалік від дому. Він біг поперед мене метрів 30, я його весь час бачила, і раптово зник. Неподалік ішла жінка, вона навіть голову в його бік не повернула. Я кинулася бігти, не зрозуміла що трапилося. Мене охопив шок, коли побачила величезний люк прямо на дорозі. Звідти стирчав металевий штир. Почала гукати сина, він зміг вибратися на купу сміття, яке там навалене, і подав мені руку, я витягла його звідти. Дивом він залишився живий, не напоровся на штир і не розбився об труби із кранами. Мав кілька синців та подряпин, від переляку почав плакати, я разом із ним", - розповідає Юлія.

Вулиця, де трапилося нещастя — завжди багатолюдна, дорога веде до залізничного вокзалу, поряд знаходяться дитяча та доросла поліклініки. Ввечері вулиця не освітлюється. Батьки звернулися до міської ради, із проханням закрити люк. Там пояснили, що то не їхня власність.

"Сказали, що люк не є власністю водоконалу, тому міська рада не несе ніякої відповідальності. Це приватний люк, його зробили, коли підводили воду та каналізацію до якогось із будинків. Тому хто за нього відповідає — там не знають. І ще сказали, що дитина не отримала ніяких травм, тому на компенсацію розраховувати ми не можемо. Вона нам і не потрібна, головне, аби ніхто більше не постраждав. До всього по місту сотні відкритих люків, на які ніхто не звертає увагу", - додала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згорів дах нового дитячого садочка

Після усіх звернень сім'ї Петутіних, люк наступного дня все ж закрили. Тепер Світлана збирає дані про усі відкриті люки у місті, які передасть до міської ради із вимогою їх закрити.

Зараз ви читаєте новину «5-річний хлопчик впав у відкритий каналізаційний люк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути