Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2024 15:45

"30 хмирів встановлювали камери у спальнях": спливли подробиці стеження за журналістами Bihus.Info

"30 хмирів встановлювали камери у спальнях": спливли подробиці стеження за журналістами Bihus.Info
Денис Бігус розповів подробиці стеження невідомих осіб за журналістами. Фото: Bihus.Info

Журналісти Bihus.Info розповіли про стеження за командою проєкту в етнографічному комплексі "Українське село" під Києвом, де вони проводили новорічний корпоратив.

Три десятки осіб встановлювали камери у спальні. Про це розповів засновник Bihus.Info Денис Бігус.

"Десь на початку грудня ми бронюємо конференцзал, альтанку і мангал для шашликів, шість годин сауни на вечір і десяток номерів - все це бронюється в етнографічному комплексі "Українське село", - сказав Бігус.

20 грудня у комплекс приїхав "дивний персонаж", розповів журналіст.

"Персонажа", зі слів Бігуса, цікавило, де стояли колонки, ялинка.

"А ще - він бронює на 26 (грудня. - Gazeta.ua) абсолютно ті самі номери, що на 27 бронюємо ми. І сауну на 26 він теж бронює. Його не зацікавив тільки конференцзал", - сказав Бігус.

"26 грудня адміністрація закладу спостерігає найдивніший корпоратив "офісних співробітників". Офісними співробітниками себе назвали гості. Компанія похмурих хмирів на 30 людей сидить у ресторані і замовкає кожного разу, коли заходить офіціант. Загнати три десятки людей, щоб встановити камери в спальні. І я не сумніваюсь, що у сауні теж", - заявив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

"Камери у довбаній спальні - всім. Більшість команди - дівчата. Номери бронювалися на них. Неможливо уявити, що має бути в головах тих кончених, які проводили цю операцію, хто її планував та затверджував", - сказав Бігус.

Розповів, що працівники Bihus.Info згадали, що бачили у кімнатах девайси - коробочки, схожі на пожежну сигналізацію.

"Позавчора, коли ми пройшлись по номерах, їх там вже не було" - заявив Бігус.

"У день коли ми заїжджаємо, більшість цієї первинної технічної команди виїжджає, лишає нам "підготовлені" номери і ще лишає невеличку оперативну групу. Оперативна група шариться територією, тихерить наружну зйомку і так далі", - повідомив журналіст.

28 грудня працівники Bihus.Info, які проводили корпоратив, зранку здали номери і виїхали, наводить хронологію подій Бігус.

"Відразу після того, як ми виїхали, у комплекс приходить ще один х*р і знову бронює всі наші номери і сауну. На таку кількість заброньованих номерів приїжджає лише пару гостей, але вони беруть ключі від усіх номерів, щоб познімати встановлені камери", - сказав журналіст.

"Але головне - частина номерів вже були кимось зайняті. Вони не змогли у них одразу потрапити і забронювали їх на лише через чотири дні. Таким чином, чотири дні ці довб***би фільмували життя абсолютно сторонніх людей, і в сауні теж", - заявив Бігус.

Також Bihus.Info повідомили, що ресурс "Народна правда", на якому 16 січня розмістили відео з прихованою зйомкою і прослушкою команди журналістських розслідувань, видалив зі свого сайту новину. Також це відео більше не доступне на їхньому YouTube-каналі.

Видалення матеріалів сталося після повідомлення, що поліція розпочала розслідування у справі за заявою журналістів.

Наразі сторінка, де була розміщена новина, вже недоступна. А за лінком на ютубі вказано, що користувач закрив свій обліковий запис.

Цього тижня у мережі YouTube з'явилося відео з телефонними розмовами нібито працівників Bihus.Info. Денис Бігус заявив, що прослуховування і спостереження були незаконними.

Редактор Bihus.Info Максим Опанасенко сказав, що за співробітниками Bihus.Info стежили щонайменше декілька місяців.

Служба безпеки України заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування і відеозйомки.

Журналістка Bihus.Info подала заяву до Національної поліції за трьома статтями - втручання в особисте життя, перешкоджання журналістській діяльності і порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер.

Зараз ви читаєте новину «"30 хмирів встановлювали камери у спальнях": спливли подробиці стеження за журналістами Bihus.Info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути