Ексклюзиви
четвер, 24 жовтня 2019 12:19

2 роки за смерть дитини: винесли вирок анестезіологу

2 роки за смерть дитини: винесли вирок анестезіологу
3-річний Семен із Херсонщини не прокинувся після операції. Слідство встановило - анезтезіолог перевищив дозу наркозу. Фото - khersondaily.com

На Херсонщині винесли вирок завідувачу відділення Каховської центральної районної лікарні, анестезіологу 60-річному Володимиру Алмазову. З його вини у лютому 2016-го помер 3-річний Семен, якому оперували апендицит.

2 роки в'язниці із забороною протягом 3 років займатися лікарською практикою. Таке рішення виніс Каховський міськрайонний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікаря спортивної збірної засудили до 300 років в'язниці

"Лікар під час виконання обов'язків допустив низку порушень, що призвели до смерті 3-річного хлопчика. Під час судового розгляду встановлено, що в лютому 2016-го до Каховської ЦРЛ привезли 3-річного хлопчика з діагнозом "гострий апендицит". Після операції хлопчик не прокинувся. Лікар перевищив дозу наркозу", - розповіли кореспондентові Gazeta.ua у обласній прокуратурі.

Під час судового розгляду лікар-анестезіолог категорично не визнавав своєї вини та намагався уникнути кримінальної відповідальності.

Колишнього лікаря Калинівської лікарні Бориса Грищишина засудили до 14 років позбавлення волі. Калинівський районний суд визнав його винним у вбивстві в.о. завідувача відділенням анестезіології й інтенсивної терапії Калинівської лікарні Юрія Ярощука.

Зараз ви читаєте новину «2 роки за смерть дитини: винесли вирок анестезіологу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути