четвер, 05 липня 2018 18:35

17-річний підозрюваний у вбивстві школярки зробив неочікувану заяву

17-річний підозрюваний у вбивстві школярки зробив неочікувану заяву
17-річний Василь Гнатюк, якого підозрюють у вбивстві Ірини Мукоїди, оголосив голодування. Фото - Facebook Наталії Костильової

17-річний Василь Гнатюк, якого підозрюють у вбивстві випускниці Ірини Мукоїди з села Вишнівець Тернопільської області, оголосив голодування.

"З 5 липня 2018 року неповнолітній хлопчик Василь Гнатюк, якого вже рік тримають під вартою і підозрюють у вбивстві і зґвалтуванні 17-річної Ірини Мукоїди, почав голодування. Прямих доказів причетності хлопчика не існує, а також у нього є алібі. Окрім цього, фізичний стан не дозволяє скоїти такий злочин, а відсутність на правій робочій руці великого пальця і маленький зріст унеможливлюють нанесення дівчинці смертельного удару в серце", - написала в Facebook журналістка Наталія Костильова.

Вона зазначила, що суд зі слуханням фактів за рік так і не розпочався. Клопотання громадськості та адвокатів про утримання хлопця під домашнім арештом залишаються без уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у вбивстві школярки проситься додому

"Лікарська допомога хлопчику теж не надається, а 5 липня ніхто з прокурорів не з'явився на суд, мовляв відпустки. І ось, неповнолітній хлопчик офіційно оголосив голодування. ХХІ століття! Діти голодують у СІЗО аби нарешті їх почули!" - додала Костильова.

Журналіст закликала правозахисників звернути увагу на цю справу і допомогти у звільненні Гнатюка з-під варти.

26 червня торік близько 07:00 в селищі Вишнівець Збаразького району на Тернопільщині виявили тіло 17-річної дівчини з ножовим пораненням у серце. Лежала на узбіччі дороги за кількасот метрів від дому. Поряд був її мобільний телефон та ймовірне знаряддя вбивства - ніж. Вбита тільки закінчила школу. Напередодні разом із друзями була на святкуванні Дня молоді. О пів на другу ночі вона спілкувалася з тіткою, яка виховувала Ірину і була їй за маму.

Зараз ви читаєте новину «17-річний підозрюваний у вбивстві школярки зробив неочікувану заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути