Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 15:25

17 людей загинули в результаті потрійного теракту в Багдаді

17 людей загинули в результаті потрійного теракту в Багдаді
Фото: ukranews.com

В результаті трьох вибухів, які майже одночасно прогриміли в околицях Багдада вранці 22 січня, загинули як мінімум 17 людей, повідомляє Reuters.

Найбільше число життів забрав вибух у місті Тадж (20 кілометрів на північ від столиці), де терорист-смертник направив начинений вибухівкою автомобіль до КПП біля в'їзду на військову базу. В результаті цього теракту було вбито сім і поранено 24 людини.

Ще одна замінована машина була підірвана дистанційно на ринку у шиїтському передмісті Шулі (північний захід Багдада). Там на місці померли п'ятеро людей, 13 були доставлені у лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості.

У місті Махмудія (30 кілометрів на південь від столиці Іраку) під час вибуху на прохідній військової частини загинули п'ятеро військовослужбовців, 14 людей були поранені.

Відповідальність за теракти поки ніхто на себе не взяв, але спосіб, яким вони були зроблені, а також вибір потенційних жертв вказує на сунітське підпілля, яке бореться проти уряду шиїта Нурі аль-Малікі.

Прем'єр-міністр Іраку в останні тижні вдається до все більш жорстких заходів, щоб збити хвилю протестів з боку сунітів, незадоволених дискримінацією і придушенням їхніх прав. Одночасно з цим Малікі продовжує перебувати в стані перманентного конфлікту з Курдською автономією на півночі країни, яка відмовляється підкорятися його розпорядженням.

Зараз ви читаєте новину «17 людей загинули в результаті потрійного теракту в Багдаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути