пʼятниця, 09 серпня 2024 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

16-річний заради грошей підпалив позашляховик ЗСУ
4

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного ворожого поплічника, який на замовлення РФ готував нові підпали у Дніпрі.

Зрадник підпалив позашляховик ЗСУ, повідомила 9 серпня пресслужба СБУ.

"Основною ціллю ворога були службові авто Сил оборони, які залучені до виконання бойових завдань на передовій. Для вчинення серії підпалів військових автомобілів російська розвідка залучила 16-річного мешканця обласного центру. У поле зору агресора юнак потрапив, коли шукав легких грошей у Телеграм-каналах. У кінці липня цього року на дніпрянина дистанційно вийшов представник спецслужби Росії та запропонував йому співпрацю в обмін на швидкий заробіток", - сказано в повідомленні.

СБУ та Нацполіція викрили у Дніпрі неповнолітнього агента РФ, який підпалив позашляховик ЗСУ
Фото: СБУ
СБУ та Нацполіція викрили у Дніпрі неповнолітнього агента РФ, який підпалив позашляховик ЗСУ
СБУ та Нацполіція викрили у Дніпрі неповнолітнього агента РФ, який підпалив позашляховик ЗСУ
СБУ та Нацполіція викрили у Дніпрі неповнолітнього агента РФ, який підпалив позашляховик ЗСУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резидентку російського ГРУ затримали завдяки подвійному агенту

За інструкцією окупантів їхній агент вдягнув балаклаву та вночі провів дорозвідку поблизу місць паркування авто українських захисників. У ході розвідувальної вилазки фігурант виявив три потенційних цілі та сфотографував їх для погодження зі своїм російським куратором.

"Після відмашки з РФ юнак прибув у темний час доби на паркомісце одного з військових позашляховиків та підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші. Далі зловмисник відзняв відео загоряння на камеру власного телефону для звітності перед агресором. У подальшому окупанти планували використати ці медіафайли для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність антиукраїнського підпілля у прифронтовому місті", - звітує відомство.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта і затримали його по гарячих слідах. Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та одяг із доказами злочинної діяльності.

Слідчі повідомили йому про підозру. Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Незважаючи на юний вік фігуранта, йому загрожує до восьми років тюрми.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «16-річний заради грошей підпалив позашляховик ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути