Ексклюзиви
пʼятниця, 05 листопада 2021 13:29

16-річний водій Infiniti-вбивці може не отримати максимальний термін

16-річний водій Infiniti-вбивці може не отримати  максимальний термін
16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло світлофора на великій швидкості та зіткнувся із легковим авто Chevrolet. Водій останнього 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Фото: newsroom.kh.ua

Сім років в'язниці - максимальний термін, який може отримати винуватець смертельної аварії у Харкові 16-річний Микола Харківський.

Суд при ухваленні вироку має врахувати, що водій Infiniti неповнолітній. Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в ефірі "Право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокатка 16-річного мажора Харківського заявила про погрози

"За статтею, яку йому інкримінують, максимальний термін покарання вісім років. Втім, враховуючи, що винуватець трагедії неповнолітній, суд може зупинитись на семи роках арешту", - сказала генпрокурорка.

Крім того, Венедіктова зауважила, що відповідальність за подібні злочини лежить не лише на дітях та їхніх батьках, але й на оточенні. Адже в Україні можна спостерігати непоодинокі випадки цинічної неповаги до закону та життя людини – і саме такі приклади переймають діти.

26 жовтня у Харкові 16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet.

Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

Зараз ви читаєте новину «16-річний водій Infiniti-вбивці може не отримати максимальний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути