середа, 28 квітня 2021 07:06

16-річний хлопець вирізав усю родину: все, що відомо про криваву розправу

У Києві в квартиру на вул. Ревуцького, 44 16-річний хлопець вбив своїх батьків та 8-річного брата. І кілька днів жив із трупами. Не знав, що робити. Тіла знайшли 26 квітня, коли рідні захвилювалися. Хлопець з квартири втік. Але його розшукали. Ходив із ножем вулицею.

Gazeta.ua зібрала всі подробиці кривавої розправи.

Як знайшли тіла

На сполох забила баба підозрюваного, мати його батька. Розповіла, що три дні не може додзвонитися до сина. Викликала поліцію, розповів начальник ГУНП Києва Андрій Крищенко.

"Двері нам не відкрили, тож було вирішено зламати замки. Потрапивши до квартири, ми виявили тіла власників помешкання та їх малолітнього сина з численними ножовими пораненнями. Усі троє – місцеві мешканці 50, 42 та 8 років. Після проведення комплексу оперативно-пошукових заходів, ми встановили, що до скоєння тяжкого злочину причетний 16-річний старший син потерпілих", - розповів Крищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні сварок, ні підозрілого шуму: нові подробиці загадкової загибелі подружжя та їхнього сина

Що відомо про хлопця та його родину

Хлопця звати Максим Сумін. Народився 11 жовтня 2004 року. Студент першого курсу Київського регіонального вищого професійного училища будівництва за спеціальністю "автослюсар". Раніше він не потрапляв до поліції та не притягувався до відповідальності за порушення.

Автор: t.me/dkr_npu
  У Києві затримали 16-річного хлопця, який вбив батьків і 8-річного братика
У Києві затримали 16-річного хлопця, який вбив батьків і 8-річного братика

Напередодні нападу між дитиною і батьками сталася сварка. Тож спочатку вбив матір і батька, а потім - молодшого брата, який був свідком злочину.

Сусіди кажуть, що сварки в родині не вперше. Часто викликали поліцейських.

"За нашою інформацією, конфлікти в цій родині ставалися неодноразово. Але при цьому хлопчик не перебував на обліку у відповідних службах", – розповіла речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

За останні кілька днів сусіди гамору не чули, а самого підлітка бачили на вулиці.

"Підліток стверджує, що його "перемкнуло" і він не знав що робити далі. А молодшому братові він давав "останній шанс", однак він не виправився", - розповіли в департаменті карного розшуку Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річного хлопця підозрюють у вбивстві

Яке покарання загрожує хлопцеві

З підозрюваним спілкуються правоохоронці й психологи, щоб з'ясувати причини того, що сталась. Є кілька версій розправи над родиною. Проте їх поки що не називають. Тривають слідчі дії та призначена психіатрична експертиза.

За цей злочин передбачене довічне ув'язнення, але якщо його скоїв неповнолітній - термін становить 15 років.

У селі Бабче Богородчанського району на Івано-Франківщині 15-річний Микола вбив свого 72-річного діда та порізав 69-річну бабу. Про скоєне написав у своєму телеграм-каналі, а за годину — викликав поліцію. "Почав із баби з дідом, ще — сім", — підписав фото підліток. Заявив, що йому було сумно жити. Вирішив убити сім'ю заради інтересу. Наступними начебто мали бути його батьки, брат і сестра, інші баба й дід по батьковій лінії. Потім збирався повіситися.

Зараз ви читаєте новину «16-річний хлопець вирізав усю родину: все, що відомо про криваву розправу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути