понеділок, 30 травня 2022 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

16-річна дитина з Мелітополя майже два місяці перебуває в полоні окупантів - мер

16-річна дитина з Мелітополя майже два місяці перебуває в полоні окупантів - мер
У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі на Запоріжжі окупанти викрадають людей. Фото: eastnews.ua

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі на Запоріжжі складна безпекова ситуація. Окупанти викрадають людей, тримають їх у заручниках.

Зокрема, 16-річна дитина у руках російських терористів понад 50 днів. Про це під час брифінгу 30 травня сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"Також складною лишається гуманітарна ситуація – продукти, які завозять окупанти з Криму коштують утричі дорожче за звичні ціни. Останні два тижні евакуація майже не проводиться. Росіяни блокують шляхи виїзду з міста, щоб забезпечити собі безпеку і прикриватися нашими людьми", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас просили мовчати" - рідні захисників Маріуполя просять допомогти у їхньому поверненні

Росіяни почали підготовку до видачі своїх документів, обдзвонювали наших співробітників ЦНАПів, агітуючи їх співпрацювати. І на сьогодні вони не змогли запустити цей процес, ніхто не хоче співпрацювати з колаборантами.

"Однак росіяни почали продавати та роздавати свої SIM-карти. У жителів не лишається інших варіантів, як купувати ці картки, бо вони взагалі лишаються без зв'язку", - сказав Федоров.

У Мелітополі стався вибух у центральній частині міста 30 травня. Там розташована так звана військово-цивільна адміністрація колаборантів, а також будинок фейкового "губернатора" та зрадника Євгена Балицького. Є дві версії цієї події. Про це під час брифінгу 30 травня сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «16-річна дитина з Мелітополя майже два місяці перебуває в полоні окупантів - мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути