вівторок, 27 листопада 2018 18:10

11-річна дівчинка врятувала з вогню родину

11-річна дівчинка врятувала з вогню родину
Шістьох людей було врятовано на пожежі, що сталася в житловому будинку в с. Кобилецька Поляна Рахівського району Закарпаття. Фото - dsns.gov.ua

У с. Кобилецька Поляна Рахівського району Закарпаття в приватному будинку сталася пожежа. У домі було 5 дітей та їхній родич, який через хворобу не може пересуватися. Батьки ж того дня поїхали у справах до райцентру. Дітей з вогню врятувала найстарша дівчинка – 11-річна Соня. Чоловіка допомагали рятувати односельці Богдан Либавка та Іван Табака. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла Наталія Батир із ДСНС у Закарпатській області.

"Діти уже лягали спати. Соня відчула запах горілого з сусідньої кімнати. Відкривши двері, вона зрозуміла, що горить їхня дерев'яна хата. Вогонь вже відрізав шлях до виходу з помешкання, тому дівчинка рятувала своїх братиків та сестричок через вікно. Лежачого родича врятували сусіди", - каже Наталія Батир.

Богдан Либавка та Іван Табака винесли з палаючої хати чоловіка, який там залишався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З-під поїзда врятували зниклого хлопчика

"Побачив пожежу, кинувся машиною туди. Дітки вже всі були на вулиці. Чоловіка знайшли в хаті та винесли на вулицю. Забрали всіх в машину та повезли в місцеву лікарню. Але допомога їм не знадобилася", - каже Іван Табака.

Рятувальники разом із місцевими мешканцями пожежу загасили. Причину займання встановлюють правоохоронні органи. Вогнем знищено дах та дерев'яні стіни на площі 66 м2.

Михайло Опанасюк і його син Олександр врятували з палаючого будинку односельців у селі Березівка Хорошівського району на Житомирщині . Через вікно витягли 54-річного чоловіка та того 83-річну матір.

Зараз ви читаєте новину «11-річна дівчинка врятувала з вогню родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути