понеділок, 16 квітня 2007 09:11

110 млн доларів на "помаранчеву" та "тюльпановую" революції витратили США

Лише на проведення двох "кольорових" революцій в Україні і в Киргизії США витратили понад $110 млн. Ці цифри озвучили автори французького документального фільму "Революція.com. США. Завоювання Сходу".

Французькі документалісти дійшли висновку, що в черзі "кольорових" переворотів за оксамитовою революцією в Сербії, "революцією троянд" в Грузії, "помаранчевою" в Україні й "тюльпановою" в Киргизії стоять Сполучені Штати. При цьому США свого часу неодноразово спростовували твердження про те, що є організатором подібних подій.

За даними авторів стрічки, спочатку метод схожого перевороту випробували в Сербії.

На думку документалістів, повалення режиму Мілошевича 2000 року, усунення з посади в листопаді 2003-го Едуарда Шеварднадзе під час "революції троянд", прихід до влади в Україні внаслідок "помаранчевої" революції" в грудні 2004 року Віктора Ющенка й перемога киргизької "тюльпанової" революції в березні 2005-го - ланки одного ланцюга.

Через 10 місяців після вдалої кампанії в Белграді посол США в Мінську Майкл Козак організував таку кампанію в Білорусі, намагаючись змістити президента Олександра Лукашенко. Але ця спроба не мала успіху.

"Революція" в Україні стала четвертою кампанією, організованою США в чотирьох країнах з метою не допустити визнання результатів несправедливих виборів і відправити у відставку режими, існуючі в цих країнах.

Творці фільму переконані, що технології "кольорових" революцій, її автори й емісари під виглядом різних фондів розробляються й фінансуються адміністрацією США.

Цим займаються американські фонди й організації, серед яких фонд Джорджа Сороса "Відкрите суспільство", асоціація Freedom House, а також Міжнародний республіканський інститут, який займається розповсюдженням демократії в світі.

Автори стрічки "Революція.com. США. Завоювання Сходу" не беруться стверджувати, яка з держав СНД стане наступною для "кольорових експериментів". На думку творців фільму, "в черзі на революцію" - майже всі країни колишнього Радянського Союзу, пише Newsru.com.


Зараз ви читаєте новину «110 млн доларів на "помаранчеву" та "тюльпановую" революції витратили США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути