вівторок, 12 квітня 2011 20:33

В аеропорту Нью-Йорка найбільший у світі авіалайнер зіткнувся з літаком

 В аеропорту Нью-Йорка найбільший у світі авіалайнер зіткнувся з літаком

У міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку стався інцидент за участю найбільшого в світі пасажирського авіалайнера Аirbus A-380.

Під час рулювання цей гігантський лайнер, що належить компанії Air France і прямував до Парижа, зачепив крилом хвіст невеличкого літака регіональної авіакомпанії Comair, який прибув із Бостона.

Як повідомляє New York Daily News, у результаті ніхто не постраждав, проте пасажири були дуже налякані. Один пасажирів рейсу Comair розповів, що під час зіткнення було чути такі звуки, ніби тріщить і розбивається скло.

У результаті інциденту обидва літаки отримали пошкодження, характер яких поки не уточнюється. Поки невідомо, яким чином пілоти обох лайнерів не були проінформовані про небезпечну близькість один до одного.

Телекомпанія NBC оприлюднила відеозапис зіткнення, яке відбулося в понеділок увечері, о 20:08 за місцевим часом. У кадрі видно, як A-380 рухається по доріжці, а перпендикулярно йому нерухомо стоїть літак Comair. Кінцем лівого крила "Аеробус" зачіпає його хвіст, так що маленький літак розвертається майже на 90 градусів.

Аеробус А380 (Airbus A380) - найбільший літак концерну Airbus SAS (Європейський Союз) і найбільший пасажирський літак у світі. Це перший в світі магістральний цивільний літак з двома повнорозмірними палубами по всій довжині фюзеляжу. Палуби з'єднані двома широкими сходами в носовій і хвостовій частинах.
Лайнер може здійснювати безпосадочні перельоти на відстань 15 000 кілометрів і брати на борт на третину більше пасажирів, ніж Boeing 747.
Аеробус А380 найекономічніший серед великих лайнерів: на 100 кілометрів витрачається три літри палива на одного пасажира.


Зараз ви читаєте новину « В аеропорту Нью-Йорка найбільший у світі авіалайнер зіткнувся з літаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути