четвер, 06 квітня 2023 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

$5 тис. за втечу: правоохоронець майже рік вивозив ухилянтів за кордон

$5 тис. за втечу: правоохоронець майже рік вивозив ухилянтів за кордон
Ділки займалися протиправним "бізнесом" з травня 2022 року. Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного переправлення правоохоронцем ухилянтів за кордон.

Правоохоронцю, який вивозив чоловіків призивного віку через державний кордон України, повідомили про підозру, звітує пресслужба ДБР. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

"Чоловік сформував команду зі своїх колег та працівників інших державних установ для вивезення військовозобов'язаних до Молдови. Кожному учаснику була відведена своя роль: одні підшукували зацікавлених осіб, інші – проводили інструктажі, займалися організаційними питаннями", – ідеться в повідомленні.

"Клієнти" прибували до Одеси, звідки трансфером вирушали до Кишинева. Через кордон чоловіків переводили учасники групи, використовуючи свої службові повноваження. Вартість "послуги" становила $5 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фіксував ракетні удари по Запоріжжю: інформатором РФ виявився місцевий айтішник

Ділки займалися протиправним "бізнесом" з травня 2022 року. Організатора схеми затримали під час отримання оплати від чергового "клієнта".

Досудове розслідування триває, готуються повідомлення про підозри іншим учасникам схеми, встановлюється повне коло осіб, причетних до злочину.

У Київській і Черкаській областях затримали шістьох організаторів нелегальних трафіків. З ухилянтів брали від $1,5 тис. до $5,5 тис.

У Чернівецькій області правоохоронці викрили незаконну схему переправлення через державний кордон. Зловмисник збирався доправити двох чоловіків призовного віку в Румунію поза пунктами пропуску за $12 тис.

Зараз ви читаєте новину «$5 тис. за втечу: правоохоронець майже рік вивозив ухилянтів за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути