пʼятниця, 17 червня 2022 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

$3,5 тис. за втечу: росіянин організував на Одещині канал міграції ухилянтів
10

На Одещині заблокували два канали незаконного переправлення потенційних призовників через державний кордон України.

Один із каналів незаконного переправлення ухилянтів організували мешканці Кодимського району, повідомляє управління Служби безпеки України в Одеській області.

"За $3,5 тис. організатори забезпечували клієнту перехід кордону поза контрольно-пропускними пунктами. Щотижня ділки переправляли до п'яти осіб. Спецпризначенці затримали організатора каналу та його спільника - громадянина Республіки Молдова на "на гарячому", під час отримання другої частини грошей від чергового втікача", - ідеться у повідомленні.

Інший канал незаконного переправлення потенційних призовників організували росіянин, який тимчасово живе в Україні, та мешканець Одещини. Ділки підшукували через інтернет-месенджери охочих нелегально перетнути кордон. Вартість своїх "послуг" зловмисники оцінили у $3 тис. з особи.

"Один зі зловмисників знав маршрути патрулювання прикордонників з території України, а іноземець отримував аналогічні дані з молдавської сторони. Співробітники СБУ затримали обох організаторів нелегального трафіку після отримання ними завдатку від двох призовників. Остаточний розрахунок мав відбутися у Молдові", - додають у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті затримали 14 ухилянтів

Фото: facebook.com/ssu.odesa

Крім того, оперативники спецслужби затримали безпосередньо "провідника" поблизу пункту пропуску "Серпневе" при спробі незаконного переправлення через держкордон втікачів.

Тривають першочергові заходи щодо встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності. Фігурантам обох кримінальних проваджень готуються повідомлення про підозри за незаконне переправлення осіб через держкордон.

На Вінниччині колишній прикордонник зі спільниками організував схему незаконного перетину державного кордону. Одним з організаторів протиправної діяльності виявився 36-річний житель Могилів-Подільського району, який раніше служив у місцевому прикордонному загоні. Затриманий зі спільниками налагодив незаконну переправу українців у Молдову через транскордонну річку Дністер. Свої "послуги" правопорушники оцінювали до $8 тис. Усіх "клієнтів" зловмисники ретельно перевіряли, проводили з ними співбесіди та інструктажі.

Зараз ви читаєте новину «$3,5 тис. за втечу: росіянин організував на Одещині канал міграції ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути