пʼятниця, 10 червня 2022 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

$8 тис. за втечу: експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону
9

На Вінничині колишній прикордонник зі спільниками організував схему незаконного перетину державного кордону.

Спецоперацію із затримання одного з учасників злочинної групи та трьох чоловіків призовного віку, які за гроші намагалися покинути Україну, силовики області провели у Могилів-Подільському районі, повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Одним із організаторів протиправної діяльності виявився 36-річний житель Могилів-Подільського району, який раніше служив у місцевому прикордонному загоні. Затриманий зі спільниками налагодив незаконну переправу українців до Молдови через транскордонну річку Дністер. Свої "послуги" правопорушники оцінювали у 2-8 тисяч доларів. Всіх "клієнтів" зловмисники ретельно перевіряли, проводили з ними співбесіди та інструктажі", - ідеться у повідомленні.

Увечері 8 червня експрикордонник спланував чергову переправку групи українців через кордон. Із трьома чоловіками, яким заборонено покидати країну, він приїхав до державного кордону з метою його незаконного перетину. Під час затримання фігурант намагався втекти від правоохоронців на авто. Під час переслідування поліцейські заблокували легковик чоловіка та затримали його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували, скільки ухилянтів намагалися втекти з України від початку війни

Експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону
Фото: vn.npu.gov.ua
Експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону
Експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону
Експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону
Експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону

В автомобілі затриманого слідчі вилучили гроші, отриманні злочинним шляхом, а також інші речові докази його протиправної діяльності.

"До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловіку повідомили про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон. За такий злочин йому загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років із конфіскацією майна", - додає пресслужба відомства.

У Львові затримали киянина, який організував незаконний перетин за кордон чоловіків призовного віку. Свої послуги він оцінював у $3-5 тис.

41-річний мешканець Києва мав переправити ухилянта до Польщі. Він зустрівся з ним у Львові та отримав "винагороду" - 110 тис. грн. Одразу після цього його затримали.

Зараз ви читаєте новину «$8 тис. за втечу: експрикордонник організував схему незаконного перетину держкордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути