понеділок, 02 березня 2020 14:04

€13 тис. за зцілення: поліцейські попередили про шахрайську схему

€13 тис. за зцілення: поліцейські попередили про шахрайську схему
Понад €13 тис. віддала невідомій жителька Тернополя за зцілення сина. Фото: Погляд

Понад €13 тис. віддала невідомій жителька Тернополя за зцілення сина.

Про те, що стала жертвою шахрайки, зрозуміла лише на третій день, коли побачила, що замість грошей в її пакеті газетні вирізки, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Потерпіла поверталася з магазину додому. До неї підійшла невідома і вони розговорилися. Перехожа сказала, що володіє певними знаннями, а також знає про хворобу сина і може допомогти. Тернополянка повірила, бо у неї дійсно дитина має серйозні проблеми зі здоров'ям. Допоки жінки спілкувалися, до них підійшла ще одна "випадкова" перехожа. Ворожка запропонувала допомогу і їй. Вона сказала, що усі нещастя в родинах від "брудних" грошей, а тому потрібно прочитати спеціальну молитву та провести "ритуал очищення", - сказано в повідомленні.

Жінки мали принести "помічниці" гроші, воду та сіль. Коли вони повернулися, ворожка спакувала гроші у два однакових пакетики і почала над ними щось шепотіти. Потім повернула пакуночки новим знайомим і сказала їх сховати під подушку. А на третій день знову принести, аби завершити всю процедуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві гадалка видурила у сім'ї майже мільйон гривень

Два дні потерпіла не перевіряла пакетик. На третій день прийшла на місце запланованої зустрічі, але там нікого не було. Тому, відкривши пакунок, виявила в ньому папірці. За допомогою звернулася до поліції.

"Припускаємо, що інша жінка, яка вдавала клієнтку ворожки, її спільниця. Жінки таким чином видурюють гроші у довірливих перехожих. Правоохоронці опрацьовують відео з камер спостережень та встановлюють підозрюваних та їхнє місце перебування", - розповів начальник сектору відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції Віктор Демчан.

Слідчі відкрили кримінальне провадження.

У Хмельницькому затримали групу харків'ян, які видавали себе за поліцейських. Зловмисники використовували стару шахрайську схему: телефонували людям і вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності їхніх рідних.

Зараз ви читаєте новину «€13 тис. за зцілення: поліцейські попередили про шахрайську схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути