четвер, 08 грудня 2011 11:27

Втихомирювати московських протестувальників приїхав чеченський полк?

Втихомирювати московських протестувальників приїхав чеченський полк?

Влада готується до бурхливих вихідних, на які намічено новий масштабний протест опозиції проти порушень на виборах, а також випадає річниця погромів на Манежній площі в Москві через вбивство кавказцями футбольного вболівальника Єгора Свиридова.

Оперативники активно моніторять блоги та соцмережі, вишукуючи домовленості про підготовку зустрічей націоналістів - їх наказано зупиняти вже на підході до площі. Посилення, введене на період виборів, збережеться і після наміченого на п'ятницю оголошення їх остаточних підсумків, повідомляють ЗМІ, хоча офіційно в поліції в цьому поки не зізнаються.

На суботу і неділю вже замовлені продуктові пайки в підмосковній дивізії імені Дзержинського Внутрішніх військ МВС, а це означає, що харчуватися в ці дні військовослужбовцям доведеться на виїзді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низькі результати "Єдиної Росії" - це сигнал для Партії регіонів - "регіонал"

"До понеділка щоранку ми будемо висуватися в Москву, - розповіло джерело у внутрішніх військах. - У суботу ми будемо патрулювати площі в центрі Москви і метро. У неділю два батальйони дивізії імені Дзержинського висуватимуться в район Манежної площі".

Столична мерія вже готова оголосити спочатку узгоджену акцію на площі Революції незаконною, якщо на неї прийде більше 300 осіб. У цьому випадку людей обіцяють затримувати, а організаторам загрожують штрафами та арештом на строк до 15 діб. Між тим, у соціальних мережах про намір прийти на цю акцію вже заявили десятки тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві поліція кинула за грати майже 600 протестувальників

Тим часом в Мережі з'явилися чутки, що для придушення акцій опозиції в Москву прибув чеченський полк. Журналіст "Комерсанта" Олег Кашин, посилаючись на "світського оглядача" Божену Ринську, написав про це у своєму Twitter, уточнивши, що полк розквартирований на північному сході столиці, де для нього нібито виділили 600 квартир. Про це повідомляють в четвер низка інтернет-видань.

Прес-секретар глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова Альва Карімов назвав ці чутки нісенітницею: "Більш дурну нісенітницю придумати неможливо. Немає ніякого чеченського полку, немає ніяких чеченських підрозділів. Є МВС Росії по Чеченській Республіці. Жоден співробітник цього міністерства нікуди не виїхав. Це все дурість. Це навмисне робиться для того, щоб нагнітати ситуацію. Це нісенітниця".

Зараз ви читаєте новину «Втихомирювати московських протестувальників приїхав чеченський полк?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути